De ce sa adopti animale

By  | 

Iată cele mai bune 3 motive pentru care să adopți un animal, în loc să îl cumperi de la pet shop.

Motivele pentru care ar trebui să ai un animăluț de companie sunt destul de cunoscute: îți îmbunătățește starea de spirit și sănătatea, te învață să fii mai responsabilă, îți poate chiar salva viața… De ce nu ai vrea un animal de companie? Totuși, rămâne mereu întrebarea: să adopt unul sau să cumpăr de la pet shop/crescători?

De ce trebuie să ții cont când ai un animal de companie

Iată de ce credem noi că ar trebui ca toată lumea să adopte:

Pentru început, îi salvezi viața și nu știu ce ar putea fi mai important decât asta. Fie că adopți un animal de la un adăpost sau de pe stradă, îl protejezi de foarte multe pericole. Știm cu toții că străzile sunt pline de căței și pisici care pot muri oricând din cauza unui accident de mașină, pentru că anumiți oameni îi pot face rău, din cauza altor animale sau a unor boli. De asemenea, multe adăposturi suprapopulate obișnuiesc să eutanasieze animalele, chiar dacă ele pot fi cele mai cuminți și prietenoase. De ce să cumperi un animal din pet shop când poți salva viața altuia care se chinuie zi de zi să supraviețuiască?

Apoi, să adopți un animăluț nu te costă absolut nimic. În schimb, prețul unui cățel sau al unei pisici de rasă din pet shop poate fi astronomic. Nu te-ar deranja să ai 2000 de lei în plus în portofel, nu? Mai mult, dacă adopți un animăluț de la adăpost, acesta vine deja cu carnet de sănătate, cu toate vaccinurile la zi, deparazitat, eventual și sterilizat, dacă a împlinit vârsta necesară.

10 motive să îți iei un animal de companie

Un alt motiv este dragostea și recunoștiința pe care ți-o oferă. Sigur, poți primi asta și de la un animal cumpărat, însă unul salvat de pe stradă va fi cu mult mai recunoscător că are în sfârșit un cămin, mâncare, afecțiune, că nu mai trebuie să se ascundă cine știe pe unde de toate pericolele de pe stradă.

Dacă îți dorești neapărat un animăluț de rasă, îți recomand să faci o vizită unui adăpost de animale, măcar pentru 20 de minute. Vei ieși de acolo în lacrimi, după ce ai ascultat poveștiile tragice ale animalelor ajunse acolo și cu siguranță te vei îndrăgosti măcar de unul dintre ei!

Personal, am două pisici (o femelă și un mascul) salvate de pe stradă, l-am convins și pe prietenul meu să adopte un pisoi (care s-a transformat în cel mai arătos motan vreodată!), iar părinții mei au la curte un câine salvat tot de pe stradă. Niciunul dintre noi nu am regretat vreodată că am ales să adoptăm un animal, în loc să îl cumpărăm, și îți garantez că nici tu n-o vei face!

Comments

comments