De ce ne invidiaza barbatii?

By  | 

Femeile stiu sa iasa din bucluc

Unii barbati sunt complexati deoarece li se pare ca o femeie poate obtine ceva pentru simplul motiv ca e… femeie. Lucru pe care noi nu l-am reclamat niciodata in ceea ce-i priveste (desi exista exemple de discriminare, mai ales in sectorul profesional). De fapt, este scuza invocata cand o femeie are o reusita pe “teritoriu masculin”.

Orgasm dupa orgasm

Un alt motiv de invidie este ca o femeie poate sa experimenteze mai multe orgasme in timpul unei singure partide de sex. Si se reactiveaza aproape instantaneu. In timp ce barbatul abia daca mai are suflare dupa ce a atins punctul culminant, iar privirea si gafaitul lui iti spun parca: “Nu conta pe mine in urmatoarea jumatate de ora!”.

Intuitia, bat-o vina!

Sintagma “intuitie feminina” nu e o gaselnita de-a noastra, menita sa explice motivul pentru care uneori suntem fie reticente, fie ne implicam in ceva ce pare incert. Exista o baza stiintifica: emisferele creierului feminin beneficiaza de o mai buna comunicare decat in cazul barbatilor. Asta nu inseamna ca barbatii n-ar putea niciodata sa ajunga sa se bazeze pe intuitie… e o chestie care se poate invata.

Atractie si respingere

Cand o femeie intra intr-o camera, toti ochii se indreapta asupra ei (mai ales ochii barbatilor). Cand o femeie intervine in mijlocul unei discutii masculine, toti participantii se inghesuie sa-i raspunda. Barbatii, in aceeasi situatie, sunt uneori nevoiti sa repete, caci fetele nici ca se sinchisesc sa-i ia in seama. Nici la capitolul “agatat” nu sunt prea multumiti: pentru a atrage atentia unei tipe, zambetele, gesturile si semnalele sunt de prisos, in timp ce, pentru o femeie, o simpla privire e de-ajuns pentru a-si deschide calea catre tipul pe care-l place.

Subtilitatea e la feminin

Daca noi ne dorim ceva, stim sa o cerem in zece mii de feluri, fara macar sa pomenim in treacat obiectivul final. Apoi, ne pricepem de minune sa aflam adevarul fara sa punem intrebari, facandu-i pe ceilalti sa spuna toata povestea de-a fir a par. Suntem subtile si rabdatoare, spre deosebire de majoritatea barbatilor, care pun piciorul in prag si ne someaza sa le spunem de e alba ori neagra.

Optiuni vestimentare

Nu e nici o noutate faptul ca noi dispunem de mult mai multe optiuni in ceea ce priveste imbracamintea. Vara putem opta pentru tot felul de hainute din materiale fluide si usoare, iar cand vrem sa aratam sexy, avem foarte multe posibilitati. Barbatii pot, cel mult, sa-si puna o pereche de blugi (eventual tot aia de ieri) mai stransi pe posterior, un pantalon de in sau bermude, iar in sus camasa/ tricou/ sacou. Atat!

Lacrimi din orice

Motivul invidiei consta in efectul lacrimilor si ce reusim sa obtinem de pe urma lor. Reactiile lor la plansul femeilor sunt dintre cele mai variate: fie se transforma din duri in soricei, fie incep sa regrete raul facut, fie incearca sa para impasibili. Si oricat si-ar impune sa nu se mai lase prada emotiilor atunci cand vad o lacrima, nu le iese niciodata.

Accesul la “informatii”

Barbatii nu agreeaza barfa din cercurile feminine (pe care de altfel o practica si ei) pentru ca mor de ciuda sa afle ce vorbiti intre voi si se minuneaza cum de aflati atatea lucruri. Barfa lor se rezuma la masini, calculatoare, meciuri, femei si performante sexuale. Insa o barfa intre fete are caracter constructiv: in nici 10 minute, aflam cine cu cine, de ce, ce obiceiuri are cutare si cate fete a dezamagit X.

Memorie de elefant

Ca e vorba despre data la care v-ati sarutat prima data ori chiar despre ziua ta de nastere… lui nu-i sta capul in calendar. Ma rog… daca-l intrebi in somn cand e campionatul mondial de fotbal, raspunde fara ezitare. Raspunsul la enigmele “calendaristice” este simplu: e barbat. Unul dintre motivele plauzibile ar fi faptul ca ei au creierul cu 10% mai mare, insa al nostru exceleaza la capitolul conexiuni.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *