Da frau liber placerii… fara regrete

By  | 

Te-ai obișnuit ca cei din jur să-ți impună limite, dar dacă tu însăți îți cenzurezi nivelul de plăcere, cu siguranță ratezi o porție zdravănă de fericire!

Ne place să credem că trăim vremuri moderne, în care fusta scurtă și inițierea unui dialog cu un tip drăguț nu mai sunt lucruri de arătat cu degetul, dar oricât de dezinhibată te consideri, sunt sigură că și tu faci încă acea confuzie tipic feminină între plăcere (de orice fel) și rușinea de a o experimenta. Cumva, să guști plăcerea până la capăt, fără sentimentul de vinovăție, e o dovadă de neobrăzare și chiar egoism, un privilegiu nemeritat. „Chiar și în zona erotică plăcerea vine la pachet cu sentimentul de vinovăție – s-a demonstrat științific că unele femei experimentează o mini-cădere psihică imediat după orgasm, cauzată de valul de hormoni eliberați. Această reacție incontrolabilă are loc și în cazul experimentării altor forme de plăcere, împiedicându-ne să savurăm momentul”, explică Sabina Roșu, psihoteraput. Senzația ciudată post-orgasm le este cunoscută și bărbaților, însă ei nu-și fac procese de conștiință la fel de des ca noi – ți-ai auzit vreodată iubitul tânguindu-se după achiziționarea unei console de jocuri? Iată încă un exemplu de egoism “sănătos” tipic masculin, pe care ar trebui să-l urmăm fără remușcări!

Plăcerea e indispensabilă

Suntem ființe hedoniste, orientate spre căutarea plăcerii imediate încă din momentul în care ne naștem, însă acest instinct e cenzurat odată cu trecerea timpului prin educația primită acasă. „Părinții sunt cei care ridică un zid între realitatea noastră interioară, reprezentată de dorințe, și cea exterioară, care poate fi incompatibilă cu dorințele noastre. Ne ajută, practic, să ne integrăm în societate până devenim suficient de maturi pentru a o înțelege și pentru a ne asuma consecințele plăcerii”, spune specialistul. Însă această cenzură din anii copilăriei te urmărește și la maturitate, punând semnul “Interzis” pe multe dintre plăcerile tale secrete. Și, ca să lămurim lucrurile, plăcerea nu se referă doar la sex, ci la toate acele momente care îți ridică moralul: savurarea unei prăjituri, flirtul cu un străin, achiziționarea unei perechi noi de pantofi etc. “Sentimentul plăcerii nu numai că e firesc, dar ne menține sănătatea fizică și psihică, dând sens existenței noastre”, crede psihoterapeutul.

Cum obtii placere maxima in ciuda unei dimensiuni mici

Rușinea e sinonimă cu bunul-simț?

Unele definiții dau o notă pozitivă termenului, susținând că promovează bunul-simț, smerenia, atitudinea umilă, atribute pe care orice femeie „de bine” ar trebui să le aibă. În credința populară, o femeie care caută plăcerea nu are rușine și, deci, nici respect față de cei din jur sau chiar față de ea însăși. Dar această teorie are prea multe scăpări – presupune lipsa unei conștiințe, ideea că nu suntem capabili să acționăm în conformitate cu normele sociale decât în prezența constrângerilor. Și totuși, chiar crezi că avem nevoie de un reper precum sentimentul rușinii pentru a face ceea ce trebuie? “Rușinea e o constrângere absurdă, care ne îngreunează pașii spre fericire mai ales nouă, femeilor, fiind constant preocupate de imagine. Teama de a îndrăzni prea mult, de a privi prea sus, ne împiedică să gustăm cele mai frumoase plăceri ale vieții. Sentimentul rușinii ne afectează chiar și fizic, ridicând nivelul hormonilor de stres și accelerând procesul de îmbătrânire”, precizează Sabina Roșu. “Rușinea este, de asemenea, o alegere – ea există pentru că noi i-am dat un sens. Odată ce înveți să-ți îmbrățișezi dorințele și senzațiile necenzurate, te vei elibera de o povară grea și vei fi mai fericită”, crede specialistul.

Tehnici pentru a spori placerea in timpul sexului oral

Plăcerea e un drept din naștere

De fiecare dată când simți nevoia de a-ți limita plăcerea (din bun-simț!), amintește-ți că ești construită pentru a o simți până-n măduva oaselor – clitorisul are 8000 de terminații nervoase, toate lucrând împreună pentru a activa plăcerea totală! Biologic vorbind, existența clitorisului e încă un mister pentru oamenii de știință, având în vedere că nu are rol reproducător, ci este exclusiv destinat plăcerii. Și dacă tot ești o norocoasă, de ce să nu profiți până la capăt? Nu te mai rușina de senzațiile care te învăluie atunci când te atingi în locuri strategice, bucură-te de acel desert tentant dacă crezi din răsputeri că te va face fericită (chiar și 30 de secunde de plăcere fac diferența!) și nu pune punct unui flirt fierbinte doar pentru că ceilalți invitați de la petrecere sunt cu ochii pe voi. La urma urmei, viața e scurtă și depinde de tine să o faci mai frumoasă!

5 pozitii de sex pentru placerea ta

Comments

comments