Cum te pregatesti de vara

By  | 

Vine vara, bine-mi pare! Dar iată la ce pericole trebuie să fii atentă!

În timpul sezonului cald, infecţiile se răspândesc uşor şi riscul de a lua ciuperci sau alte afecţiuni neplăcute este destul de mare, mai ales că frecventezi dese ori piscina, parcurile de apă sau cele obişnuite sau mergi pe litoral.

Imbracamintea

Scapă de hainele umede sau de costumul de baie ud după ce faci jogging sau când ieşi din piscină. Mediul umed creează şansa perfectă pentru infecţii să se instaleze în zona ta intimă, căreia îi este recomandat să fie tot timpul uscată, curată şi să porţi lenjerie intimă din bumbac, de preferat în nuanţe precum alb sau nude.

Jacuzzi – da sau ba?

Căzile cu apă fierbinte nu sunt prea benefice pentru zona ta intimă, pentru că apa caldă e un mediu propice pentru ca bacteriile să se înmulţească şi care pot să schimbe nivelul PH-ului pielii din vagin, astfel să se creeze un risc crescut de infecţii. În plus, căzile de jacuzzi din curţile unor prieteni nu sunt tratate cu clor, deci e cu atât mai riscant.

Accesoriile

Ciorapii strânşi pe picior, blugii pe care abia îi tragi pe tine, lenjeria intimă de tip bikini – toate acestea îţi pot crea necazuri pe termen lung. Practic creează căldură şi umezeală în zona intimă, şi te poţi trezi ulterior cu infecţii vaginale. Lasă zona intimă cât mai liberă – vine vara, poartă fuste, rochii şi lenjerie intimă care să îţi vină natural.

Gustarile

Dacă te-ai ales cu o infecţie genitală, pe lângă un tratament corespunzător prescris de medic, află că ai putea să alegi iaurturile ca gustări. Iaurtul conţine achidophilus, o bacteriă care sălăşluieşte în mod natural în vagin şi care poate ajuta în tratarea infecţiilor. De asemenea, ori de câte ori iei antibiotice, neapărat combină-le cu probiotice, pentru a evita apariţia candidozei genitale.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *