Cum se simt femeile când un bărbat strigă după ele pe stradă?

By  | 

Catcalling este un fenomen cunoscut de orice femeie. Indiferent ce vârstă ai, cum ești îmbrăcată sau dacă ești sau nu frumoasă, bărbații te vor fluiera pe stradă, vor striga după tine sau chiar te vor jigni.

Un thread recent de pe Reddit a întrebat femeile cum se simt în astfel de situații, iar acestea sunt răspunsurile lor.

„În mare parte a timpului, este enervant. Uneori, te poți simți flatată, dar în general te simți privită ca un obiect și poate fi chiar periculos.”

„Nu mă simt deloc confortabil, mai ales dacă nu sunt multe persoane în jur. Dacă ești într-un loc public și sunt foarte multe persoane în preajmă poți ignora pe cel care strigă după tine. Dar uneori ești singură pe stradă și tipul chiar începe să te urmărească. În cazurile astea mi-e frică și mă grăbesc cât de tare pot.”

Citește și: Ce faci dacă ești hărțuită sexual la locul de muncă? 

„Înainte ignoram chestiile astea, îmi vedeam de treaba mea. Dar odată un tip s-a supărat că nu i-am răspuns și m-a urmărit pe stradă. A început să mă jignească și într-un final chiar m-a apucat de mână. Am reușit să îl pocnesc și am fugit de acolo.”

„E groaznic. Prima dată mi s-a întâmplat când aveam doar 11 ani și mă întorceam de la școală. Erau bărbați în toată firea!”

„Niciodată nu merg singură pe stradă noaptea. Mi-e prea frică de ce se poate întâmpla.”

„Uneori mă simt ca în scenele alea din filme în care un personaj merge printr-o pușcărie și toți deținuții țipă după el tot felul de chestii perverse. Doar că în realitate nu există bare care să îi țină departe de mine…”

Citește și: Hărțuirea textuală – noul mod de operare al bărbaților posesivi 

„Cred că bărbații care fac asta nu își dau seama că femeile nu se simt în siguranță. Sau își dau seama și nu le pasă… De obicei nu știi dacă tipul e doar ciudat sau te poate răni în vreun fel și niciodată nu e o idee bună să rămâi în preajmă pentru a afla.”

„E înfricoșător. Nu poți zâmbi dacă primești un compliment pentru că poate continua și cine știe unde ajunge. Nu îi poți înjura pentru că devin agresivi. Iar dacă îi ignori continuă să strige după tine.”

„E al naibii de enervant. Și nici măcar nu contează cum arăți. Pot ieși la magazin cu blugi și un pulover larg, nefardată, cu părul prins în coadă… și tot țipă cineva după mine!”

Tu cum te simți când te afli în această situație neplăcută?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *