Cum se obtine o promovare

By  | 

Poate că nu ești șefă încă, dar dacă începi să te comporți ca un lider, s-ar putea să obții acea promovare la care visezi. Ai la dispoziție angajatul perfect pentru a exersa: tu însăți!

Pune întrebările „dure”

Deși avem obiceiul de a ne plânge de managerii noștri, recunoaște că e destul de comod ca altcineva să medieze legătura cu șeful cel mare. Dezavantajul? E ușor să cazi în capcana de a depinde de șef pentru a pune la punct toate micile detalii înainte de a trimite proiectele spre aprobarea conducerii. Fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă: Există greșeli de exprimare? Probleme care n-au fost încă rezolvate? Gândește-te la orice ar putea apărea și clarifică lucrurile înainte să fie prea târziu. Nu primești o promovare pentru că spui: „A, da, chiar mă gândisem la asta” abia după ce primești observațiile.

Greseli de evitat la inceput de cariera

Organizează-ți prioritățile

Oamenii de afaceri și liderii au zeci de evenimente și sarcini de care trebuie să se ocupe zi de zi. Prin urmare, e esențial să știe ce „arde”, ce trebuie rezolvat cât mai repede și ce probleme pot fi amânate pentru ziua următoare. E valabil și pentru tine. Fă-ți o listă și prioritizează-ți constant sarcinile, schimbându-le ordinea dacă e nevoie. De fiecare dată când apare un nou proiect, gândește-te: Ce e mai important? Ce mai poate fi amânat și pentru cât timp?

Preia inițiativa

E uimitor câte poți rezolva de una singură dacă încerci să faci asta înainte de a cere ajutorul cuiva. Când întâmpini o problemă – sau intuiești o oportunitate care i-ar fi de ajutor superiorului tău – gândește-te la mai multe soluții convenabile și prezintă-i-le  cu încredere. Nu e prin preajmă și nu poate fi contactat pentru moment? Apucă-te singură de treabă. Orice șef își dorește un angajat care rezolvă probleme înainte de a-i fi semnalate.

Păstrează-ți calmul

Foarte multe femei care se află la începutul carierei sunt devastate atunci când nu primesc laude pentru ideile lor. Da, vei fi și dezamăgită la un moment dat. Dar trebuie să fii capabilă să mergi mai departe și să continui să propui idei geniale. Stăpânește-ți nervii, rezistă tentației de a intra în defensivă și fii mereu pregătită pentru orice. Și șefii primesc astfel de lovituri, dar pe cei cu adevărat buni nu-i vezi niciodată pierzându-și calmul.

5 trucuri pentru succes in cariera

Îmbracă-te pe măsură

Dacă vrei să devii lider, îmbracă-te ca unul. Asta nu înseamnă că trebuie să-ți copiezi șefa din punct de vedere vestimentar, dar dacă te-ai îndoit vreodată de faptul că ținuta ta ar putea impune respect, e cazul s-o schimbi. Oricare ar fi stilul tău personal, o femeie cu haine impecabile, unghii curate și păr îngrijit va primi întotdeauna respectul cuvenit.

Comments

comments