Cum scapi din situatiile penibile

By  | 

Fie ca tu esti de vina sau nu, se întampla sa te gasesti prinsa in situatii atat de umilioare incat ti-ai dori sa te teleportezi in alt colt al Pamantului.

Iata cateva dintre cele mai comune scenarii care se lasa cu jena si umilinta si cum sa le faci fata cu capul sus.

SFAT: Indiferent de siuatia penibila in care te afli, pastreaza-ti calmul si zimbetse cu gura pana la urechi.

Pe ringul de dans

Esti pe ringul de dans, te impiedici in tocurile imense si in trei secunde esti jos, „facand cunostinta” cu podeaua.

Ridica-te usor, scutura-te de praf si zambeste-le larg celor care abia isi pot stapani rasul. Aratandu-le tuturor ca nu esti afectata catusi de putin de ce tocmai s-a intamplat, le tai avantul de a lungi inutil penibilul moment.

Barfa cu fetele

Esti la un pahar de vorba cu fetele si-ncepi sa barfesti o cunostinta comuna, nestiind ca sora/prietena ei e prezenta.

Cand te ia gura pe dinainte, e cam greu s-o dai apoi la întors. In loc sa incerci sa oferi explicatii cusute cu ata alba, cere-ti scuze politicos si inghite galusca. O cam meriti.

Nu insista prea mult pe tema asta, nimeni nu vrea sa lungeasca momentul, si-asa destul de jenant, iar „victima” cu atat mai putin. Incearca sa schimbi subiectul spunand ceva de genul: „Sa spuna repede cineva un banc, ca sa-mi inghit pastila binemeritata cu zambetul pe buze…”.

Emotii si injuraturi

Iti scapa o injuratura si ghici ce?

Din spate tocmai ce apare seful cel mare. Pastreaza-ti calmul si cere-ti scuze formal, explica-i ca nu faci asta de obicei, si cu atat mai putin in mediul laboral, dar ca ai avut o zi mai proasta.

Continua astfel: „Nu incerc sa ma justific, dar promit ca pe viitor sa-mi tin mai bine in frau emotiile, pentru ca astfel de situatii sa nu mai aiba loc”.

EXEMPLU: Melissei Leo, castigatoarea Oscarului 2011 pentru cea mai buna actrita in rol secundar, i-a scapat cuvantul cu „f” in timpul speechului de multumire. S-a redresat imediat, cerandu-ti scuze pentru teribila gafa. Se intampla, deci, si la case mult mai mari!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *