Cum sa zambesti si sa te faci placuta

By  | 

Chiar dacă uneori nu te simţi în cea mai bună formă, crede-ne pe cuvânt – merită să zâmbeşti, pentru că îţi poţi ridica instant starea de spirit. Iată cum.
Mai ţii minte personajul actriţei Lisa Kudrow în serialul tv Friends? Tipa aceea avea mereu zâmbetul pe buze şi tocmai din acest motiv era tot timpul o prezenţă agreată de cei din jur. Dar nu numai! Numeroase studii au demonstrat că zâmbind ajuţi organismul să rămână sănătos. Interesant, nu?

 

Binedispune-te!

Psihologii au descoperit că zâmbind – chiar dacă aparent nu ai motive sau pur şi simplu… te prefaci -, în organism se eliberează serotonină. Denumit şi hormonul fericirii, acesta îi transmite creierului tău că eşti fericită şi că te simţi bine.

Ramai sanatoasa

Atunci când zâmbeşti, bătăile inimii se domolesc, respiraţia se echilibrează şi corpul ţi se relaxează, spun studiile. Toate acestea la un loc contribuie la un sistem imunitar mai puternic.

Calca pe norisorii roz

Ştii senzaţia aceea minunată pe care o ai când guşti din ciocolata ta preferată? Ei, bine, un studiu britanic a scos la iveală că zâmbetul are acelaşi efect emoţional grozav asupra ta ca un pumn serios din ciocolata favorită. Mm…

Fii in forma

Când zâmbeşti, nivelul endorfinelor din organism creşte şi presiunea arterială scade. Dacă ai face într-o zi un exerciţiu şi ţi-ai măsura presiunea sângelui înainte şi după ce zâmbeşti, ai observa cu siguranţă diferenţe.

Fa impresie

Statisticile au dezvăluit că un candidat care reuşeşte să zâmbească la interviu, are de trei ori mai multe șanse de a fi ţinut minte de potenţialii angajatori decât o persoană morocănoasă sau care nu îşi arată deloc emoţiile.

Promoveaza!

O serie de studii au demonstrat că oamenii care zâmbesc în mod obișnuit au șanse mai mari să promoveze. Zâmbetul este un detaliu important în stereotipul de frumuseţe fizică, iar cei din jur te pot aprecia mai rapid dacă le zâmbeşti.

 

Fii frumoasa

Știai că atunci când zâmbeşti nu mai puţin de 17 muşchi se contractă? Zâmbetul pare să funcţioneze ca un remediu eficient de a-ţi menţine tenul tânăr şi pielea feţei elastică. Oh, da!

Traieste din plin

O echipă de cercetători de la universitatea Columbia din America a descoperit că o atitudine pozitivă poate creşte speranţa de viaţă. Asta pentru că oamenii fericiţi au mai puţine şanse să aibă probleme cardiace.

Comments

comments