Cum să-ți îndeplinești rezolutiile pentru 2018

By  | 

La finalul lui 2017 ai făcut lista de rezoluții pe care vrei să le îndeplinești în Noul An, dar te temi că nu vei reuși să o faci? Ține cont de sfaturile COSMO pentru a reuși!

Cea mai populară rezoluţie în rândul femeilor este „vreau să slăbesc”, care s-ar traduce prin „ vreau să arăt şi să mă simt bine”, rezoluţie care poate fi atinsă şi cu ajutorul altor activităţi decât dieta. Iar scăderea în greutate va fi doar un efect secundar pozitiv! Aşa că ia-ţi carneţelul sau tableta şi începe să îţi conturezi un viitor mai luminos stabilindu-ţi nişte obiective realizabile şi utile pentru noul an!

Ai impresia că poţi să schimbi lumea şi începi să îţi faci planuri măreţe pentru noul an: câte kilograme vei slăbi, cât timp vei petrece la sală, câţi bani vei economisi prin abstinenţa de la shoppingul nechibzuit, etc. Dar viaţa îşi urmează cursul firesc şi pe măsură ce trece timpul vei uita de rezoluţiile făcute de Anul Nou.

Cum să-ţi îndeplineşti rezoluţiile pentru noul an

Răbdare: nu vei slăbi 5 kilograme până mâine, nu vei reuşi acum să petreci tot timpul pe care ţi-l doreşti cu familia, nu vei adormi mai devreme de prima oară şi vei ajunge la sală la fel de rar sau poate chiar mai rar. Dacă nu reuşeşti să îţi îndeplineşti rezoluţiile rapid nu trebuie să renunţi. Să faci cevam oricât de puţin, înseamnă mai mult decât să nu faci nimic!

Propune-ţi obiective realizabile. Desigur că ai ambiţii mari, doar nu te încurci cu lucruri mărunte; ai vise mari pentru viitor. Dar ce rost are să devii deprimată când nu vei reuşi să le realizezi sau vei uita de ele până la anul, când poţi să îţi faci o listă cu rezoluţii de bun simţ, realizabile? Atâta timp cât evoluezi înseamnă că eşti pe calea cea bună!

Încearcă ceva nou. Rezoluţiile tale nu trebuie să se limiteze la ceea ce ştii sau faci deja; te poate ajuta să te simţi mai bine cu tine însăţi şi dacă îţi propui să faci ceva nou anul acesta: începi un sport nou, înveţi o limbă nouă, etc. Cu siguranţă sunt lucruri pe care îţi le doreşti să le încerci, dar cărora nu le-ai acordat destulă atenţie. Dacă vei reuşi să aduci ceva nou în viaţa ta poate vei reuşi să faci ceva şi în privinţa celorlalte obiective.

Găseşte-ţi mantra ta. Schimbă-ţi parola la pc cu un cuvânt stimulator (ambiţie, fericire, forţă), crează-ţi acasă o oază de linişte, învaţă să meditezi, ţine pe birou o poză cu un loc frumos sau o persoană dragă, etc. Sunt lucruri simple care ne fac viaţa mai frumoasă şi ne ajută să mergem mai departe. Găseşte-ţi şi tu ”mantra” şi foloseşte-o să îţi faci viaţa mai frumoasă şi să ai puterea să lupţi pentru obiectivele tale.

Drumul contează mai mult decât destinaţia. Dacă ţi-ai propus să slăbeşti „x” kilograme este mai important să o faci în timp, fără să te chinui cu o dietă rapidă şi nocivă, dar mai ales să îţi schimbi stilul de viaţă. „Scurtăturile”  nu au niciodată un final fericit, iar în acest caz vorbim de efectul de yoyo, vergeturi, sănătate şubrezită, etc.

Ţine lista obiectivelor la vedere. Tu îţi cunoşti rezoluţiile pentru noul an şi nu trebuie să dai explicaţii altcuiva dacă ai abandonat lista pe fundul vre-unui sertar mental. Dar dacă dai de ea în fiecare zi vei fi mai motivată să o respecţi. Poţi apela la o aplicaţie pe smartphone care să îţi reamintească ţi-ai promis în noul an sau să faci schimb de liste cu prietena ta cea mai bună.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *