Cum sa te refaci dupa despartire

By  | 

Nu-i da şansa să mintă

La ultima discuţie înainte să vă despărţiţi pentru totdeauna nu ar trebui să îi pui întrebarea: „De ce m-ai înşelat?” sau „De ce nu mă iubeşti?”. Abordarea e penibilă, iar tu trebuie să îi arăţi că eşti puternică şi prea puţin afectată de faptul că el a greşit în relaţie. Ba mai mult, cînd îl iscodeşti la nesfârşit, îi oferi ocazia să te mintă şi rişti ca ulterior să rămâi cu o impresie eronată despre relaţie, chiar şi despre tine.

Rămâi pe picioarele tale

Indiferent de care a fost cauza pentru care legătura voastră s-a rupt (şi din vina cui), păstrează-ţi pragmatismul şi asigură-te că eşti pe picioarele tale. Împărţeaţi cumva un cont bancar împreună? Du-te la bancă şi recalculează situaţia. Plăteaţi facturile doardin salariul lui? Fă-ţi repede un calcul cam la ce sumă ar ajunge utilităţile lunar, pentru a şti la ce să aştepţi. Apoi, treci la partea frumoasă a planului: începe să faci chestii pentru tine şi… doar pentru tine! Înscrie-te la acel curs de yoga la care te gândeai demult şi cumpără-ţi câteva piese vestimentare sexy pe care să le afişezi când ieşi cu fetele în oraş. Cu alte cuvinte, conferă-ţi încredere în tine prin orice mijloace!

Imită-i reţeta

Sigur, te desparţi de el şi nu mai ţineţi legătura. Însă n-ar fi rău să observi, subtil şi de la distanţă, cum se reface odată ce e single iar. Iese des cu prietenii? Se apucă de un sport nou? Se grăbeşte să iasă cu tipe noi? Oricare ar fi metoda lui cu ajutorul căreia trece peste acest moment neplăcut, poate că nu ţi-ar strica să îi împrumuţi din obiceiuri – cine ştie, poate funcţionează şi la tine!

Mergi sigură pe tine înainte

Dacă simţi totuşi că lucruile între voi pur şi simplu nu sunt terminate, atunci aşteaptă doar câteva săptămâni – timp în care te gândeşti bine de tot – , apoi încearcă să porţi cu el o discuţie de împăcare. Dar dacă ruptura e definitivă, nu îţi fie teamă să pleci cu curaj din relaţie. Încurajează-te singură şi gândeşte pozitiv: spune-ţi că următorul pas va fi să izbândeşti un lucru important la serviciu sau să-ţi găseşti un iubit care te merită cu adevărat şi cu care vei descoperi iubirea adevărată. Deşi calea pentru a căpăta încredere în forţele proprii ar putea fi lungă, merită tot efortul tău. Şi nu uita: a fi singură nu e un handicap, ci un status pe care-l poţi folosi pentru a te dezvolta personal enorm.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *