Cum sa te desparti de cineva: Do’s and Don’ts

By  | 

Despărţirea prin mesaj 

Sms, mail sau un post-it pe frigider cu mesajul ”Nu a fost să fie… Am luat eu căţelul!”.  Dacă persoana respectivă a meritat să îţi fie alături o perioadă de timp, atunci merită şi o explicaţie pentru motivul despărţirii. Chiar dacă ţie îţi este mai uşor să procedezi aşa, gândeşte-te că nu ai vrea să fii în locul lui. Chiar dacă nu o să fie o despărţire amiabilă, măcar nu o să fii tu o ticăloasă fără inimă.

Rupi orice legătură cu el

Îi respingi mereu apelurile, nu îi mai răspunzi la telefon şi când vine la uşa ta te ascunzi ca şi când nu ar fi nimeni acasă, toate astea doar ca să eviţi o confruntare directă. Dacă speri că aşa îşi va da singur seama că nu mai sunteţi împreună te înşeli, nu vei reuţi decât să îl îngrijorezi. Iar atunci când va afla de la amici că de fapt îi dai papucii va fi foarte frustrat pentru că nu va şti ce s-a întâmplat. 

 

 

Discuţia sinceră

Ai tot amânat momentul, însă nu mai poţi să trăieşti în negare. Trebuie să îi spui că sentimentele tale nu ai sunt aceleaşi. Probabil că şi el a simţit schimbarea şi poate că şi el simte la fel. Nu ai de unde să ştii până nu discuţi cu el sincer, fără ocolişuri. Nu îi da speranţe că aţi putea schimba ceva ci dă-i un sfat ca pe viitor să fie un iubit mai bun pentru altcineva. Poate chiar rămâneţi amici după ce veţi reuşi să treceţi peste despărţire.

Locul despărţirii

Deşi ai impresia că în public e mai safe pentru că nu va îndrăzni să facă o scenă, te înşeli amarnic. Nu poţi să ştii cum va reacţiona şi este mai bine să îl scuteşi şi pe el de umilinţa de a plânge în public şi pe tine de a fi în centrul atenţiei în restaurnat. Dacă te simţi mai în siguranţă, cheamă o prietenă să îţi stea aproape şi să nu te lase să te răzgândeşti în momentul critic. Mai ales dacă locuiţi împreună şi va trebui să îţi stângi lucrurile şi să te muţi.

 

 

Despărţiţi dar împreună

Nu mai vrei să fii într-o relaţie cu el dar ocazional îl chemi la tine pentru o partidă de sex sau ieşiţi împreună în oraş. El vine cu inima plină de speranţă la tine şi pleacă în mijlocul nopţii cu ea făcută praf. Nu e ok să te foloseşti de fostul, mai ales dacă ştii că îşi doreşte să vă împăcaţi şi ar accepta orice doar să îţi fie alături. Lasă-l să îşi revină sau faceţi un fel de aranjament de comun acord în privinţa sexului fără obligaţii. Altfel e frustrant şi pentru el şi pentru prietenii voştri.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *