Cum sa te descurci perfect la un internship

By  | 

Internship-urile sunt obligatorii la facultate, însă oferă şi o experienţă unică pe care nu doar că o poţi adăuga în CV, ci poţi învăţa multe lucruri noi şi practice în urma sa. În plus, există şansa să te angajezi la finalul perioadei de practică. De obicei acestea au loc vara, însă multe dintre ele pot avea loc şi în timpul anului universitar. 

Dacă ai ocazia să faci un internship încă de acum, nu o rata! Cine ştie, poate se va transforma în jobul tău de vis! Însă pentru a ajunge acolo, este nevoie să te descurci perfect în timpul perioadei de practică, iar COSMO te învaţă cum să faci acest lucru.

În primul rând, este important să te gândeşti la internship ca la un job real. Asta poate părea evident, însă nu mulţi ţin seamă de acest sfat. Chiar dacă internship-ul nu este plătit, trebuie să fii motivată şi să îţi dai interesul. Încearcă să ajungi mereu la timp, nu îţi lua zile libere pentru că eşti obosită după seara din club, ia totul în serios, iar când vei termina stagiul de practică şansele să fii angajată acolo vor fi mult mai mari.

Apoi, trebuie să fii mereu ocupată, sau cel puţin să pari ocupată. Şefii vor ca angajaţii să nu piardă vremea la muncă petrecând timpul pe internet, ci să îşi facă treaba aşa cum trebuie. Dacă vrei să faci o impresie bună, poartă-te ca un angajat, nu ca un student care vrea doar să obţină puncte de credit prin prezenţa sa. 

Chiar dacă unele sarcini sunt neinteresante, dacă munceşti din greu vei fi cu siguranţă răsplătită. Da, chiar şi atunci când trebuie să transcrii interviuri lungi şi plictisitoare…

Fii atentă la detalii şi notează totul! Fie că porţi după tine un carneţel şi un pix sau notezi pe telefon, este important să fii atentă la ce îţi spune şeful şi la ce fac colegii, pentru a te descurca mereu de minune. În plus, trebuie să fii sigură că nu uiţi ce sarcini ai de făcut şi până când.

De asemenea, trebuie să fii entuziasmată de internship, dacă îţi doreşti să te angajezi acolo. Mai ţii minte „The Devil Wears Prada”? Andy nu a început să aibă succes decât în momentul în care a înţeles că trebuie să îşi schimbe atutudinea. Nu contează că un milion de femei nu ar omorî pentru jobul tău, poartă-te de parcă aceasta este realitatea, gândeşte-te cât de norocoasă eşti să faci acest internship.

Şi nu în ultimul rând, poartă-te profi. Sigur, eşti încă o tânără studentă, însă trebuie să te comporţi ca un adult responsabil. Îmbracă-te şi comportă-te adecvat.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *