Cum să te descurci cu colegii de birou dificili

By  | 

Într-o lume perfectă, ne-am înțelege minunat cu toți colegii de birou. Din păcate, pentru multe dintre noi, acest lucru este imposibil. COSMO te învață cum să te descurci cu colegii de muncă dificili, pentru ca orele petrecute la birou să fie mai suportabile.

În primul rând, colegii tăi sunt dificili sau doar diferiți de tine?

Lucrezi pentru a face bani, nu prieteni. Chiar dacă deseori ajungem să ne facem prieteni la locul de muncă, nu înseamnă că trebuie să ne înțelegem grozav cu toate persoanele cu care lucrăm. Colegul despre care spui că este dificil poate fi doar diferit de tine. Atâta timp cât alte persoane nu influențează în vreun fel calitatea muncii tale, învață să le ignori.

Citește și: Cum să treci peste o săptămână grea la birou

Observă-ți colegii și înțelege-i

De ce anume este un coleg dificil? Poate că uită mereu ce trebuie să facă, nu reține informații importante sau nu înțelege de ce un deadline este important. Privește situația și din perspectiva sa: poate că primește un volum mare de muncă sau nu se descurcă prea bine la organizarea timpului.

În loc să te plângi, mai bine l-ai ajuta. Nu trebuie să îl înveți tu tot sau să îi preiei sarcinile, dar oferă-i măcar o listă cu contacte importante (dacă niciodată nu știe ce și cui trebuie să trimită) sau recomandă-i un to-do list online (dacă nu reușește să fie organizat).

Citește și: Cum decizi dacă un job e potrivit pentru tine 

Concentrează-te pe muncă

E normal să socializezi cu colegii de birou, dar, dacă unul dintre ei este dificil, ce rost are să o faci? Discutați doar despre sarcinile și proiectele la care lucrați, va fi mult mai simplu așa.

Nu bârfi!

Ok, toată lumea bârfește, hai să reformulăm: ai grijă cu cine bârfești! Cu siguranță iubitul sau o prietenă te poate asculta din când în când, deci evită să îți bârfești colegii cu alți colegi.

Discută cu colegul dificil

Dacă acest coleg chiar te deranjează, ia-l deoparte și discută calm cu el. Explică-i exact de ce crezi că este dificil să lucrezi cu el și există șanse să te înțeleagă.

Citește și: Cum lași o primă impresie bună la noul job 

Tu ai avut vreodată colegi dificili? Ce ai făcut?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *