Cum sa ramai tu insati oriunde

By  | 

Preferi stilul punk la haine sau eşti adepta genului conservator? Te integrezi în cercurile cu oameni gălăgioşi sau eşti în largul tău lângă cei cumpătaţi în toate cele? „Lumea” de care aparţii însă, sigur spune totul despre tine.

Societatea modernă: oamenii au spart canoanele tradiţionaliste de altă dată şi se împart în structuri sociale eterogene. Ce determină o persoană să tragă către un anumit grup social şi să se „asimileze” cu ceilalti membri ai săi? Ce te face pe tine, spre exemplu, să te simţi atât de bine alături de prietenii pe care ţi i-ai ales? Mai mult, eşti sigură că nu cumva ei te-au ales pe tine?

Hai la carnaval

Purtatul măştilor în vechea Veneţie devenise scutul către o viaţă înţesată de imoralităţi care mai de care mai stridente. Oamenii se ascundeau în spatele unor figuri atent confecţionate pentru a-şi feri adevărata… faţă de oricine din jur. Ulterior acestea n-au mai fost aprobate spre a fi purtate decât cu ocazia carnavalului devenit consacrat. Că tot vorbeam de a fi tu însăţi peste tot…

Membru al societatii

Trăim grupaţi în colectivităţi, urmăm un tipar comun de viaţă, şi ne apropiem de oamenii cu care „rezonăm” cel mai bine. Pentru majoritatea oamenilor, a trăi în singurătate şi izolat de contactul cu societatea este echivalentul psihic al unui supliciu de proporţii – doar dacă nu eşti un pustnic care îşi trage „seva” din rugăciuni şi puterea spirituală. Natura umană ne obligă să „cerşim” atenţia semenilor noştri, să preferăm grupul şi nu solitudinea. Cu toate că ritmul fulminant în care se petrece absolut tot în secolul XXI, ne-a transformat pe unii în mici roboţei „setaţi” doar pe sarcini atent programate şi care construiesc ansamblul unei rutine frustrante.

Personajele din tine

Ai obiceiul să te dai altcineva decât eşti în faţa celor pe care abia i-ai cunoscut, să zicem, la o masă cu nişte prieteni? Dacă ai astfel de tendinţe, analizează-te şi descoperă care sunt aspectele care te nemulţumesc la tine, cine din anturajul tău te frustrează şi cum îţi recapeţi încrederea în tine. Ca în orice acţiune pe care o întreprinzi, exagerarea sau denaturarea realităţii… nu merge de multe ori la apă! Detaşarea înceată, dar sigură, de propria identitate constituie drumul nu către o popularizare la care poate ţinteşti, ci spre o marginalizare stânjenitoare.

Iata-ma-s!

Se poartă „prezentarea” pe internet – cu cât mai multe fotografii postate, în cât mai mult ipostaze, cu atât mai căutată speri să fii. Majoritatea celor care caută celebritate universală sunt femei, dornice de afirmare pe firmamentul autohton al celibatarelor cu „greutate”. Percepţia fetei sărace, dar frumoase, care <a reuşit> în viaţă, în special datorită calităţilor fizice, a existat şi va exista multă vreme de acum încolo. O întâlnim atât în basmele copilăriei noastre, în telenovele, dar şi în unele poveşti de viaţă, prezentate ca fiind de succes. Amestecarea cu mainstream-ul dictat de curenţii generali conduce la slăbirea caracterului personal şi înlesneşte devalorizarea acestuia – în ochii celorlalţi, dar şi iremediabil, în ai tăi.

Comments

comments