Cum să petreci cu cap

By  | 

Presiunea finalului de an și petrecerile constante din această perioadă lasă amprente neplăcute pe corpul tău. Iată cum să te distrezi ca la carte și să rămâi la fel de fresh.

1 Luptă contra gripei

Cauți un meniu de mic-dejun care să te pună pe picioare? Încearcă plăcinta de dovleac. Grație nivelului său foarte ridicat de beta-caroten (care este ulterior convertit în vitmina A) și vitamina C, dovleacul pentru plăcintă este unul dintre alimentele cu cele mai mare beneficii asupra sistemului imunitar. Mai mult decat atât, susține funcțiile ficatului și crește secreția de colagen. Gătește-l la aburi și întinde-l pe un aluat gustos; adaugă nuci și semințe (ai nevoie și de proteine) și un strop de sirop de arțar.

2 Antrenează-te inteligent

Cel mai ușor mod de a te menține în formă atunci când evoluezi mai mult la bar decât la bară? HIIT. Cercetările arată că, practicate nu mai mult de 7 minute pe zi, aceste sesiuni de antrenamente (care durează fiecare în jur de jumătate de minut și te forțează să lucrezi la capacitatea ta maximă) au același efect pentru sănătatea inimii tale și pentru tonusul tău muscular, precum exercițiile fizice de intensitate moderată practicate în mod regulat. Impune-ți să faci 3 antrenamente HIIT pe săptămână în decembrie, și vei fi pregătită să-ți reiei antrenamentul în forță, imediat după Anul Nou.

3 Caută soarele

Deși iarna a făcut să nu-l mai vezi prea des, corpul tău încă are încă nevoie de vitamina D. De ce? Întărește oasele — adică sunt mai puține șanse să îți rupi ceva dacă te prăbușești de pe tocuri la 3 noaptea, în club (bonus!) — și reduce riscul de infecții la nivelul căilor resipiratorii. Încearcă Vitoral D Spray Oral  (25ml/37,50 lei) în timp ce soarele hibernează ascuns în nori. Uf.

4 Dă-i cu drojdie

Ca să fii în formă maximă până pe 31 decembrie, savurează beneficiile produselor naturiste, cum ar fi Fulgii de Drojdie Eco (31,20 lei, pe naturaliabio.ro). Acești fulgi de drojdie (ai încredere, sunt mai buni decât par după nume) sunt bogați în vitamina B12, care ajută la combaterea oboselii. Presară-i peste paste sau amestecă-i cu ulei de măsline și aruncă-i peste legume înainte să le tragi la tigaie.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de decembrie a revistei Cosmopolitan România.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *