Cum sa nu mai intarzii niciodata

By  | 

Vrei să-ți schimbi numele de cod în Domnișoara Punctualitate? Iată cum sa nu mai intarzii niciodată.

Nu există femeie care să nu fi întârziat măcar de câteva ori în viață, doar că, nu știu cum se întâmplă, unele dintre noi își fac un obicei din asta și, peste noapte, se trezesc cu reputația de neserioase. Dacă te recunoști în această descriere sau ai o prietenă care întârzie minim 30 de minute de fiecare dată, citește mai departe și ia notițe. Mary Hartley, life coach și autoarea Ghidului Femeii Ocupate (Ed. Humanitas), te vindecă de darul întârzierii.

Cum sa ai o dimineata perfecta

Dacă-ți place adrenalina.

Răspunde la această întrebare:”Îți place graba și panica din ultimul moment?”.

„Dacă agitația pregătirilor e importantă pentru tine, apucă-te să te pregătești din timp. Adrenalina nu știe cât e ceasul, așa că se va pune în mișcare imediat ce anticipezi și planifici o plecare. Pentru efect maxim, încearcă să te prefaci că ești în întârziere”, sfătuiește Hartley.

În cazul în care mai ai timp până să ieși pe ușă, fă ceva distractiv și dinamic: dansează pe ritmuri disco sau fă o plimbare la pas rapid. Nu uita să pui telefonul să sune când ți-a expirat momentul de respiro.

Elibereaza-te de probleme

Ții să faci totul deodată.

Răspunde la această întrebare:”Amâni la nesfârșit momentul plecării din cauza unui „ultim lucru” care mai trebuie făcut?”.

Cel mai probabil, subestimezi timpul necesar pregătirilor și ajungerii la locul de întâlnire. Ca să nu mai treci prin momente atât de haotice și încâlcite, „stabilește un moment al plecării realist. Gândește-te din vreme ce anume faci de obicei în ultimele clipe, parcă special pentru amâna plecarea. Dacă chiar e necesar să faci respectivele lucruri, programează-le mai devreme. Dacă sânt doar niște mecanisme de întârziere (provenite din faptul că ție chiar îți place să te lași așteptată – n.r.), scoateți-le din minte și concentrează-te asupra momentului plecării”, te îndrumă Hartley.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *