Cum sa mai ai bani si dupa Sarbatori

By  | 

Nu cumpara cu bani multi ceva ce poti obtine cu bani putini

O rochie de 250 lei? OK, iti place, dar oare n-ar fi mai bine daca ai trage aer in piept si ai analiza-o luand putina distanta?

Are un material care sa merite banii? Dar croiala? Intra in alte 3-4 magazine pentru a verifica si oferta lor inainte de a o cumpara. Mai stii, poate de banii aceia iti iei doua rochii, plus o bluza draguta…

Cat despre mega-shoppingul de cadouri, caracteristic acestei perioade cu aer de sarbatoare, orienteaza-te catre outlet-uri, targuri de Craciun, magazine online cu piese vintage deosebite (incearca www.truevintage.ro pentru bijuterii de designer) etc.

Tine numai numerar in portmoneu

Nu vezi cum iti curg banii printre degete de vreme ce platesti numai prin card. Astfel, te trezesti ca ai cheltuit cu mult mai mult decat ti-ai propus initial. De accea, e mai bine sa scoti bani din portmoneu si sa platesti numai cash.

Ai mai putea da 450 lei pe o pereche de cizme daca ai tine fisicul de bani in mana? Nu cred ca ti-ar fi la fel de usor ca atunci cand doar inmanezi cardul, introduci PIN-ul si pleci cu o chitanta.

Nu te duce la cumparaturi entuziasta sau intr-o stare proasta

Asa cum nu e bine sa te duci la supermarket dupa mancare atunci cand esti flamanda, la fel e si in cazul cumparaturilor de orice alt fel. Nu e bine sa mergi la shopping cand ai o stare extrema, fie ca e un entuziasm iesit din comun sau o mare suparare. Sentimentele prea puternice iti orbesc judecata si te fac sa cheltuiesti nemasurat.

Talcioc de Craciun intre prieteni

Daca nu prea ai bani, iar prietenii tai sunt in aceeasi situatie, e o idee bune sa organizati un talcioc de Craciun la unul dintre voi acasa. Aduceti lucruri frumoase pe care nu le mai folositi sau purtati, aranjati-le cat mai estetic si alegeti-va ce va place din "magazinul" vostru temporar. Nu uitati de muzica, prajiturele si vin fiert!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *