Cum sa iti pregatesti catelul… de plaja

By  | 

Sezonul estival se apropie cu paşi repezi, dar ce te faci dacă eşti stăpâna unui căţeluş pe care e musai să îl iei cu tine pe plajă? COSMO îţi arată la ce să ai grijă.
Vară, nisip, voie bună şi un căţeluş care aşteaptă nerăbdător – ca şi tine, de alfel – să te însoţească pe tine, pe iubitul tău şi pe gaşca voastră de prieteni la prima plajă de anul acesta. Iată de ce să ţii cont atunci când plănuieşti să te distrezi alături de căţeluşul tău pe plajă în această vară:

Regula 1

Câinii nu sunt înnebuniţi după căldură şi pot rezista cu greu sub soarele încins. Închiriază şi o umbrelă atunci când îţi alegi şezlongul de pe plajă sau adu una portabilă de acasă şi astfel îi permiţi să se adăpostească de razele de soare ori de câte ori simte nevoia.

Regula 2

Da, nu doar oamenii au nevoie de cremă cu protecţie solară! Chiar şi animalele se pot alege cu arsuri ale pielii atunci când sunt expuşi la soare o perioadă lungă de vreme, deci caută în magazinele destinate animalelor un astfel de produs şi nu ezita să îl foloseşti din belşug, mai ales pe timpul verii.

Regula 3

Apa sărată de mare îi poate irita pielea. Aşadar, la finalul fiecărei zile de distracţie ocupă-te să îi oferi o baie binemeritată căţelului tău şi astfel îl scuteşti de iritaţii şi eczeme – pielea lor este oricum predispusă la aceste afecţiuni atât de neplăcute.

Regula 4

E crucial să ai apă la tine într-un recipient. Apa de mare desigur că nu e o soluţie pentru ca patrupedul să se hidrateze, ba din contră, excesul de sare din apa marină îi poate cauza o serie de stări proaste şi se poate chiar îmbolnăvi. Ia-i apă proaspătă şi asigură-te că bea regulat.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *