Cum sa iti incepi ziua cu zambetul pe buze

By  | 

Cu siguranţă ai şi tu zile în care te trezeşti veselă fără motiv şi unele în care te trezeşti cu faţa la cearceaf. Ce-ar fi ca în fiecare zi să îţi începi ziua cu zâmbetul pe buze? Nu, nu îţi sugerăm un concediu pe perioadă nelimitată, dar ţi-am pregătit câteva sfaturi care pe noi ne ajută întotdeauna!

Pentru început, fă-ţi puţin timp seara pentru a-ţi organiza următoarea zi. Îţi recomandăm să faci acest lucru şi duminica pentru toată săptămâna ce urmează. În acest fel, vei începe săptămâna şi ziua mai calmă, pentru că ştii deja tot ce ai de făcut. Acesta este un mod foarte simplu de a scăpa de stres şi vei reuşi să fii mai productivă, atât de plan profesional, cât şi pe plan personal.

5 trucuri pentru a fi mai relaxata la munca

Tot la organizare intră şi alegerea hainelor pentru a doua zi. Vei economisi timp dimineaţa şi nu va trebui să te enervezi dacă nu găseşti doi ciorapi la fel.

Apoi, ascultă muzică relaxantă când te trezeşti. Cel mai probabil şi tu îţi verifici mail-urile şi mesajele de pe Facebook imediat cum te ridici din pat (deşi ar trebui să eviţi asta!), aşa că puneţi un playlist cu muzică jazz, blues, clasică sau orice altceva îţi place. Ai putea chiar să dai volumul mai tare pentru a auzi muzica cât timp te pregăteşti pentru muncă şi te fâtâi prin casă.

Sfaturi pentru o mai buna organizare a timpului

Urmează apoi puţină mişcare. Chiar dacă nu vrei să ieşi la alergat sau să mergi la sală la primele ore ale dimineţii, şi 10 minute de sport în cameră vor avea efecte benefice asupra sănătăţii tale. Mai mult, sportul eliberează mai multe endorfine, adică substanţele care te fac fericită.

Dacă ai un animal de companie, fă-ţi timp să te joci puţin cu el. Se ştie că animalele te ajută să ai o stare de bine, deci în loc să îţi ignori căţelul pentru că te grăbeşti să pleci la birou, joacă-te măcar 5 minute cu el.

Pregăteşte-ţi apoi un mic dejun sănătos, dar gustos şi care să arate bine. Aşează farfuria cu omletă pe o tavă simpatică şi foloseşte o cană colorată pentru a-ţi bea sucul sau cafeaua. Schimbările mici de acest fel te vor face mai veselă.

Sfaturi pentru un 2015 excelent

Apoi, înainte de a pleca la muncă, citeşte câteva citate motivaţionale sau un articol de acest gen. Le poţi pregăti dinainte pentru a le avea la îndemână.

În drum spre muncă, dacă foloseşti transportul în comun, nu te uita degeaba pe geam şi închide internetul de pe telefon. Foloseşte acest timp mort pentru a citi o carte bună, poate una cu accente amuzante.

Încearcă şi tu să îţi schimbi puţin rutina şi vei vedea cum o să îţi începi şi tu ziua cu zâmbetul pe buze!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *