Cum sa iti creezi o imagine buna pe Facebook

By  | 

Vrei să ai o imagine bună pe social media, mai ales pe Facebook? Iată ce trebuie să faci!

Într-o perioadă când până și angajatorii îți caută profilul de Facebook pentru a afla mai multe despre tine, trebuie să îți protejezi imaginea cât de bine poți.

10 lucruri care îți vor face viața pe Facebook mai ușoară

Pentru început, cum te prezinți? Folosește numele tău real sau măcar un nume decent, în niciun caz nu nota la educație „școala vieții” și nici nu trece la abilități profesionale „drinking till 4am”.

De asemenea, încearcă să postezi fotografii decente cu tine. Sigur, cu toții am mai avut câte o noapte nebună în oraș, dar nu seta ca fotografie de profil una în care îți cam sticlesc ochii de la băutură, ai un cocktail într-o mână și o țigară în cealaltă. Dacă știi că urmează să te duci la o petrecere și prietenii tăi pot posta fotografii compromițătoare cu tine, poți seta ca acestea să apară pe profilul tău doar după ce le aprobi.

Ce să NU postezi pe Facebook când ești în vacanță

Când vine vorba de ce postezi, ai grijă la gramatică și ortografie.

Evită statusurile în care vorbești despre religie și politică. Ok, dacă ceva important se întâmplă în momentul de față și simți nevoia să scrii 2-3 rânduri despre asta, postează un status, dar nu folosi un limbaj licențios și nu te lua la ceartă cu nimeni. Cel mai simplu ar fi să nu jignești, în acest fel nu vei primi comentarii răutăcioase.

Înainte să postezi orice, gândește-te ce părere ar avea șeful sau bunica ta despre asta. Cel mai probabil vor vedea ce ai postat, deci ai grijă.

Studiu: social media îți scade încrederea în tine

Dacă ai un blog sau cont de Twitter și nu vrei ca toți prietenii de pe Facebook să afle despre el, ai grijă să nu se posteze automat tot ce scrii acolo… mai ales dacă obișnuiești să te mai plângi de jobul tău, de exemplu.

Nu uita nici să faci curat prin postările vechi! Poate fi destul de jenant să ajungi prin statusurile de acum 4 ani, dar mai bine le recitești și ștergi decât să le vadă altcineva, nu?

Comments

comments