Cum să îi oferi creierului o pauză relaxantă

By  | 

Avem mare grijă de corpul nostru, dar tindem să ne ignorăm creierul. Iată cum îi poți oferi acestuia o pauză relaxantă.

Pentru a evita stresul și oboseala, este necesar să îi oferim creierului nostru pauze relaxante, însă nu multe persoane fac asta. Așa cum încercăm să mergem măcar anual într-un concediu, și creierul are nevoie de vacanțe – destul de des, chiar.

Iată cum să îi oferi creierului o pauză relaxantă:

Trage un pui de somn

Somnul este foarte important pentru noi, iar un pui de somn poate face minuni. Pe parcursul zilei, concentrarea şi vigilenţa noastră scade, chiar dacă dormim suficient pe timpul nopţii. Astfel, încearcă să dormi 20 de minute sau 90 de minute în timpul zilei. Citește mai multe despre avantajele puiului de somn în acest articol.

Râzi

Se spune că râsul este cel mai bun medicament și este foarte adevărat! Ieși mai des cu prietenii sau vorbește cu ei la telefon, citește glume, uită-te la clipuri haioase, vizionează un film de comedie… orice te face să râzi.

Cum să scapi de stres chiar acum

Plimbă-te prin natură

Plimbările prin natură au un rol terapeutic, deci ieși prin parc cât de des poți! Plimbă-te cu prietenii sau cu iubitul, ieși singură și citește o carte pe iarbă – creierul tău îți va mulțumi.

Meditează

Chiar și 5 sau 10 minute de meditație pe zi pot fi suficiente pentru a te relaxa. Poate că la început îți va fi puțin greu, dar te vei obișnui destul de rapid, iar beneficiile nu vor întârzia să apară.

Ghid de meditatie pentru incepatori

Desenează sau pictează

Recent au apărut multe cărți de desenat pentru adulți și au foarte mare succes, pentru că această activitate te ajută să te relaxezi și să nu te mai gândești la problemele tale.

Tu cât de des reușești să îi oferi o pauză relaxantă creierului tău?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *