Cum sa iei cele mai bune decizii

By  | 

La serviciu este solicitată mai ales latura ta raţională şi practică, aşa că îţi e mult mai uşor să iei o decizie, mai ales ştiind că e ceva ce trebuie făcut. Dar în viaţa personală scenariul se schimbă, pentru că emoţiile pun stăpânire pe tine şi creează confuzii incomode. „Oare să-l sun pe colegul acela simpatic?”, „Prietena mea s-ar supăra dacă aş merge fără ea în excursie?”, toate aceste întrebări îşi fac loc în sufletul tău, determinându-te să amâni cât poţi luarea unei decizii concrete. Iată, însă, câteva indicii de care ai nevoie pentru a te decide repede şi bine!

 

 

Clarifică ce e important pentru tine.

Defineşte valorile pe care le cauţi la cei din jurul tău, calităţile pe care ţi-ai dori să le aibă un viitor partener sau cum vrei să fii tratată într-o relaţie. Apoi, foloseşte aceste certitudini pe post de ghid atunci când trebuie să iei o decizie importantă în viaţa ta personală. De exemplu, dacă te afli în stadiul în care apreciezi angajamentul într-o relaţie, îndrăzneşte să iei decizia de a-l părăsi pe tipul cu care eşti acum în cazul în care el nu e pregătit pentru o relaţie serioasă. N-are rost să-ţi pierzi timpul.

Fii în contact cu emoţiile tale.

Atunci când ai dificultăţi în a lua o decizie, e bine să devii conştientă de faptul că eşti stresată pentru că te gândeşti la un eveniment din trecut, pe care nu-l mai poţi schimba sau, dimpotrivă, te gândeşti că ceea ce se va întâmpla pe viitor nu-ţi va fi pe plac. Ia decizii cu mai multă încredere încercând să te menţii conectată la momentul prezent. Respiră profund şi concentrează-te pe decizia pe care trebuie să o iei acum, aici.

 

 

 

Ascultă-ţi intuiţia.

Dacă ai tendinţa să te răzgândeşti uşor, însemnă că eşti prinsă în „furtuna” propriilor gânduri. Ascultă semnalele corpului tău atunci când eşti nehotărâtă – de exemplu, dacă o decizie anume îţi dă fiori şi te entuziasmează, e semn bun. Dar dacă îţi dă o stare de anxietate, însemnă că nu e chiar una potrivită pentru tine.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *