Cum sa fii un coleg de camera bun

By  | 

Noul an universitar începe în scurt timp, iar multe dintre voi vor avea pentru prima dată un coleg de apartament sau de cameră. COSMO ți-a pregătit câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont… dacă nu vrei să fii dată afară din cauza comportamentului.

Să ai un coleg de cameră poate fi distractiv, dar uneori poate fi al naibii de enervant. Dar, ce să-i faci, chiriile sunt mari și cel mai probabil nici tu nu îți permiți să stai singură. Dacă poate fi greu să schimbi comportamentul cuiva, încearcă măcar să nu fii tu colega cea nesuferită pe care nimeni nu o suportă.

La ce să te aștepți de la primul an de facultate

Pentru început, fii prietenoasă cu persoana pe care tocmai ai cunoscut-o. Și ea se află în aceeași situație cu tine, și ea se teme că nu vă veți înțelege. Evită să aduci în discuție din primele 5 minute lista de reguli la care te-ai gândit, află întâi cu ce fel de om te confrunți și modelează-te după el.

Cel mai important sfat pe care ți-l putem da este să îți respecți colegul de cameră. Ce înseamnă asta?

  • nu îl jigni;
  • nu face glume proaste legate de orașul de unde provine, de preferințele sale muzicale, de stilul vestimentar;
  • nu te apuca să faci cartofi prăjiți dacă abia a ieșit de la duș și se pregătește să iasă în oraș;
  • nu îi fura mâncarea;
  • nu îi împrumuta obiectele fără să îi ceri voie înainte;
  • nu fii egoistă:
  • ține cont și de dorințele și nevoile sale;
  • respectă programul de somn/de învățat al acestuia.

Cine face curățenie?

Bineînțeles, acum că nu mai stai cu părinții nu mai strânge nimeni după tine, deci va trebui să păstrezi ordinea, să faci curat prin cameră, să speli vasele… În funcție de cum vă înțelegeți, poate să facă fiecare curat după el sau tu poți spăla toate vasele în timp ce el face curat prin toată cameră etc.

Merită să te cuplezi cu apetisantul coleg de apartament?

Pot aduce prieteni la mine?

Dacă vrei ca prietenii sau iubitul să vină la tine, e de preferat să îți anunți și colegul înainte să se trezească cu străini în casă, mai ales dacă stai la cămin. De asemenea, evită să ții oameni la tine prea mult timp – nu uita că și colegul tău de cameră are nevoie de intimitate.

Comunicați deschis!

Comunicarea este foarte importantă, deci comunicați, comunicați, comunicați! Fie că te deranjează că doar tu cumperi hârtie igienică sau că nu poți adormi seara din cauza volumului ridicat la care colegul ascultă muzică, nu are rost să stai supărată și stresată, mai ales atunci când problema poate fi rezolvată foarte simplu. La fle ca într-o relație romantică.

Poate că tranziția de la viața de acasă la cea nouă va fi puțin dificilă la început, dar te vei obișnui cu noua situație. Încearcă să privești părțile bune și transformă-ți colegul de cameră într-un prieten.

Comments

comments