Cum sa fii propriul tau sef

By  | 

Începutul este întotdeauna dificil

Să nu crezi că a fost uşor pentru cineva când şi-a deschis propriul business. Sunt atâtea lucruri care trebuiesc luate în considerare, pe lângă investiţiile financiare şi de timp, care constituie o piatră de încercare decisivă. Nu te lăsa descurajată, oricât de greu ar fi începutul.

Eşti o luptătoare?

Nu oricine poate fi şef, trebuie să te naşti cu anumite calităţi care te fac un manager bun. Dacă te descurci să ieşi cu bine din orice situaţie iar ceilalţi au încredere în tine şi îţi urmează indicaţiile fără să te pună la îndoială, înseamnă că ai trăsăturile cele mai importante. În timp vei ajunge să dobândeşti şi cunoştinţele şi skill-urile necesare.

Propriul tău şef

Nu fi un şef prea blând, fii ambiţioasă şi muncitoare, pentru că succesul nu vine atât de uşor. Vei avea parte de un program de lucru imposibil, însă la început volumul de muncă este foarte mare. În timp vei ajunge la un program normal, care îţi va permite să ai şi o viaţă personală.

Planul de afaceri

Nu porni pe această cale fără un plan bine stabilit, o analiză serioasă a punctelor tari şi slabe, nişte obiective clare, cunoştinţe despre domeniul în care vrei să lucrezi, bugetul disponibil şi cel mai important susţinerea morală din partea familiei şi a iubitului. Fii autodidact şi informează-te în legătură cu piedicile care pot apărea pe parcurs. Este bine să ştii la ce să te aştepţi.

Natura business-ului

Nu trebuie să alegi să dezvolţi un business în domeniul în care lucrezi, ci poţi în sfârşit să îţi îndeplineşti visul dacă ai un hobby cu potenţial. Din fericire, societatea actuală a ajuns în mementul în care produsele şi serviciile personalizate sunt foarte apreciate, aşa că dacă eşti o bucătăreasă pricepută, un designer în devenire sau de ce nu, magician al numerelor, dacă pleci pregătită la drum, ai toate şansele să ajungi undeva.

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *