Cum sa ”fentezi” raceala

By  | 

Ȋmbracă-te bine.

Mai pune un pulover şi bea un ceai de ghimbir dacă ieşi afară, ȋn frig – faptul că nu te ȋmbraci destul de gros ȋţi poate afecta sănătatea ovarelor (hello, cistită?!), ȋţi poate da dureri de cap sau de spate sau, cel mai probabil, un guturai de toată frumuseţea. 

Hidratează-ţi şi mai bine pielea.

Trecerea bruscă de la frig la căldura uscată din casă sau birou este “curată otravă” pentru pielea ta. Foloseşte o cremă şi mai grasă, bea apă şi fă-ţi măşti cu banane şi avocado pentru a menţine pielea elastică şi strălucitoare. 

Spală-te pe mâini şi ia vitamina C.

Cei mai mulţi viruşi, cei vinovaţi de bolile de sezon, ajung ȋn organism pentru că-i… ȋnghiţi după ce pui mâinile murdare la gură. Da, mama ta avea dreptate! Cumpără-ţi un gel dezinfectat şi spală-te pe mâini cât mai des. 

Pune-te ȋn mişcare.

Pentru un sistem imunitar puternic ai nevoie de sport – plimbă-te zilnic, du-te la spinning, dar nu alerga ȋn frig dacă nu eşti obişnuită – plămânii nu-ţi vor mulţumi pentru o asemenea imprudenţă şi rişti să faci pneumonie. 

Nu te stresa!

Oricât de bine te-ai alimenta şi oricât de mult sport ai face, dacă eşti stresată, sistemul imunitar va fi la pământ, iar şansele de a te ȋmbolnăvi sunt maxime. Nu-ţi pot spune să nu te stresezi ȋn general, este imposibil, dar ce-ţi pot recomanda sunt activităţi şi un program anti-nervi: ascultă muzică liniştitoare, fă plimbări prin natură, practică yoga, dormi mai mult, citeşte o carte frumoasă… 

Mănâncă mai condimentat.

Adaugă mai mult usturoi ȋn mâncare pentru că arsenicul pe care-l conţine ȋntăreşte sistemul imunitar şi omoară viruşii. Şi condimentează supa cu ardei iute – capsaicina dizolvă mucusul, ridică temperatura corpului şi distruge boala.  

Ia mai multe vitamine.

Iarna nu ai parte de toate fructele si legumele verii, aşa că ai nevoie de suplimente pentru a menţine sistemul imunitar la fel de puternic. Ia mai ales vitamina C şi spirulină (conţine multă colorifilă, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi), dar nu uita că fără o alimentaţie sănătoasă, nici un un supliment alimentar nu poate face minuni.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *