Cum sa faci o impresie grozava mereu

By  | 

Ştim că prima impresie contează dar niciodată nu îi acordăm importanţa cuvenită. Pentru că va fi extrem de dificil să schimbi o părere deja formată, încearcă să faci din prima impresie o experienţă pozitivă întotdeauna!

1. Stabileşte ce mesaj vrei să transmiţi atunci când cunoşti pe cineva.

La job vrei să pari ”profi”, într-o gaşcă nouă vrei să pari amuzantă, în relaţia cu familia vrei să pari săritoare, etc. Comportă-te în concordanţă cu imaginea pe care vrei să o formezi despre tine celor din jur iar atunci când ştii că nu poţi fi aşa cum au nevoie de tine cei din jur încearcă să nu le creezi aşteptări false.

2. Impresia pe care o laşi trebuie să fie în conformitate cu realitatea.

Nimeni nu iubeşte impostorii! Când îţi asumi o sarcină sau un rol într-un grup nu încerca să pari ceea ce nu eşti pentru că îţi va fi aproape imposibil să susţii această imagine şi ”cu fapta”.

3. Zâmbetul, armă letală.

Chiar dacă tu te-ai trezit indispusă şi nu te gândeşti decât la momentul în care vei ajunge seara acasă în pat, asta nu trebuie să se vadă şi în exterior. Tratează pe oricine, în orice situaţie, cu un zâmbet larg şi ai şansa să faci ziua cuiva mai bună. Şi invers.

4. Ţinuta îngrijită.

Deşi nu ar trebui să mai abordăm acest subiect este foarte important să îţi creezi un stil personal vestimentar care să te ajute să ieşi în evidenţă. Nu uita de un parfum rezistent, care să învăluie într-un mod plăcut fiecare cameră în care păşeşti. Strângerea de mână trebuie să fie fermă, postura dreaptă şi privirea atentă.

  • Ce sa nu porti la prima intalnire

5. Acordă atenţie interlocutorului.

În primul rând trebuie să ai grijă să îi reţii numele corect. De prea multe ori se întâmplă să uităm numele cuiva cunoscut recent sau să îl stâlcim, aşadar acesta va aprecia că l-am reţinut ”din prima”. Apoi pune-i întrebări, arată-i că te interesează persoana lui, chiar dacă sunt doar întrebări politicoase ori generaliste. Iar dacă ai ocazia să îi faci şi complimente, ai tras loz-ul cel mare!

6. Pune-te într-o lumină bună.

Împărtăşeşte informaţii despre tine cu zgârcenie şi întotdeauna dintre cele care te pun într-o lumină bună! După cum spuneam şi mai devreme, nu încerca să pari ceea ce nu eşti. Dacă interlocutorul tău se declară fan al fructelor de mare povesteşte-i despre cele mai bune paste cu fructe de mare pe care ai învăţat să le prepari în Grecia şi promite-i să îi împărtăşeşti reţeta. Îi vei capta atenţia imediat!

7. Exploatează punctele comune.

Tocmai ai făcut cunoştinţă cu cineva iar discuţia s-a curmat brusc după ce v-aţi prezentat. Fii tu cea care o resuscitează cu câteva observaţii generaliste şi apoi caută un posibil subiect în comun: persoana sau situaţia care v-a adus în acelaşi loc. Este practic imposibil să nu găseşti un subiect de discuţie!

8. Respectă-ţi promisiunile

Ai reuşit să faci o impresie bună dar imediat ai dat-o-n bară deoarece ai promis să dai un ”semn” şi ai uitat. Ţine-ţi promisiunile cu sfinţenie sau anunţă atunci când nu poţi să îţi respecţi cuvântul. Scuzele sunt de prisos după ce ţi-ai încălcat cuvântul dat.

Tu ce alte elemente consideri că sunt importante pentru a face o bună impresie?

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *