Cum sa faci economii in mod eficient

By  | 

Nu mai face risipă

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să arunci jumătate dintre lucrurile din frigider la sfârşitul săptămânii? Până la următoarele cumpărături, asigură-te că ai consumat ce ai cumpărat înainte.

Fă-ţi listă când mergi la cumpărături

Şi mai important, ţine-te de ea. Ştim, e greu să te abţii de la cumpărăturile de impuls, dar face bine la portofel. Acei câţiva lei în plus chiar fac diferenţa!

 

 

Fă bani din hobbyuri

Eşti talentată la ceva? Fă din asta o mică afacere care poate în timp se va dezvolta într-un adevărată. Găteşti, creezi bijuterii, realizezi bijuterii? Tot ce e handmade are căutare în ziua de astăzi. 

Munceşte mai mult

Dacă orele de lucru în plus îţi sunt plătite, atunci e bine să faci şi pasul acesta, mai ales că orele în plus sunt plătite mai mult decât cele normale. Efortul va merita atunci când vei obţine vacanţa aceea pe care ţi-o doreşti!

 

 

Renegociază-ţi abonamentele

Cât de multe minute consumi tu lunar şi câte ai incluse în planul tarifar? Câte canale ai în pachetul de la abonamentul tv şi cât timp îţi petreci, de fapt, în faţa televizorului? Dacă nu ai nevoie de ele, renunţă să plăteşti servicii care nu îţi folosesc. 

Fă-ţi bugetul lunar

Ca să fii sigură că nu îţi faci datorii…iar! Organizează-ţi veniturile în funcţie de nevoie. Atunci când vei simţi impulsul să cumperi ceva neprevăzut te vei gândi de 2 ori înainte de unde o să îţi micşorezi bugetul.

Notează-ţi ce cheltui

Dacă ţii o evidenţă strictă a cheltuielilor va fi mai uşor să îţi dai seama pe ce ai ”aruncat” banii luna aceasta. Poate aşa vei reuşi să faci o schimbare în comportamentul tău.

 

 

Distracţie la tine acasă

Învită-ţi prietenele în weekend la o narghilea-party…acasă! Poate fi la fel de fun ca atunci când petreci în oraş, dacă ai oamenii potriviţi lângă tine.

Mai uşor cu ieşirile în oraş

Iei în mod regulat masa în oraş? Încearcă să mănânci mai mult pe acasă, poţi avea rezultate la fel de delicioase, cu mult mai puţini bani

 

 

Redu costurile la utilităţi

De fiecare dată când părăseşti o cameră nu uita să stingi lumina. Şi nu mai lăsa apa la baie deschisă când te sună prietena ta cea mai bună. Se va simţi diferenţa la prima factură.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *