Cum sa devii o persoana mai buna

By  | 

Nu vei fi niciodată perfectă, dar cel puțin poți încerca.

Dacă vrei să evoluezi ca persoană, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, urmează aceste sfaturi.

Fă-ți singură complimente! În fiecare dimineață petrece două-trei minute pentru a-ți face singură complimente. Nu contează că e vorba de părul care îți stă grozav azi, de ținuta aleasă sau de cum ai reușit aseară să asamblezi singură dulăpiorul acela de la Ikea, ideea e să te faci fericită.

Nu inventa scuze! Nu vei ajunge prea departe dacă vei da mereu vina pe soțul tău, pe șef sau pe clienți. Acceptă-ți greșelile și învață din ele. Sigur, nu trebuie să te consideri pe tine vinovată pentru orice, dar, dacă știi că e vina ta, nu încerca să cauți alți vinovați.

Scapă de mânie! E mai ușor de zis decât de făcut, însă este foarte important. Mânia este o emoție naturală, însă învață să te exteriorizezi într-un mod pozitiv – fă sport, de exemplu.

Învață să te ierți! Persoana care te judecă cel mai aspru ești chiar tu. Învață să te ierți, nu ești o persoană atât de groaznică precum poți crede uneori.

Fii sinceră și directă! Bineînțeles, nu e ok să spui lucruri jignitoare, dar, în general, ar trebui să faci tot posibilul să fii o persoană care spune verde-n față ce are de spus, care nu minte și care își exprimă simțirile clar.

Ajută-i pe cei din jur! Indiferent dacă cedezi locul din autobuz unei persoane în vârstă sau dacă ajuți un coleg la un proiect, este important să îi ajuți pe cei din jur. Dintr-un motiv sau altul, oamenii devin din ce în ce mai răi și egoiști, așa că măcar tu încearcă să fii mai bună!

Întotdeauna fii politicoasă! „Te rog”, „Mulțumesc”, „Îmi dai voie să…” etc… Sunt niște cuvinte simple, dar care au o însemnătate mare.

Ai grijă de educația ta! Chiar dacă ai terminat facultatea și nu ai chef să începi alta, îți poți continua educația în alte feluri: urmează un curs de fotografie sau un curs online despre extratereștri, dacă asta te pasionează. Învață singură o limbă străină, citește zilnic ziarele pentru a afla ce se mai întâmplă în lume.

Ține minte, nu vei deveni brusc o persoană mai bună; e nevoie de puțin efort, dar vei ajunge acolo!

*articol preluat din Cosmopolitan NG

Comments

comments