Cum sa creezi un email reusit

By  | 

Probabil și tu trimiți zilnic o grămadă de email-uri, dar sunt ele reușite? Află cum să îți îmbunătățești mesajele!

Email-urile sunt un mod simplu și rapid de a comunica, însă este important ca ele să fie și reușite, mai ales dacă este vorba de email-uri pe care le trimiți la job.

8 lucruri pe care femeile de succes le fac la birou

Iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când trimiți un email:

Pentru început, email-ul trebuie să aibă un subiect bun. Îl poți asemăna cu titlul unei știri din ziar: trebuie să spună clar despre ce e vorba, să atragă atenția. Atunci când cineva primește câte 50 de email-uri pe zi, aruncă rapid un ochi peste titluri și le deschide întâi pe cele care îi atrag atenția. Ai grijă ca al tău să ajungă printre acestea.

Apoi, mesajul trebuie să fie scurt și la obiect. Nu îl lungi prea mult, spune cât mai repede ce ai de spus, dar în cel mai clar mod. De asemenea, dacă ai informații mai multe de trimis aceleași persoane, este recomandat să i le dai în email-uri diferite. Astfel, totul va fi mai clar, iar destinatarul îți poate răspunde la fiecare mesaj în parte.

Multitasking-ul: te ajută la job sau îți face mai mult rău?

Bineînțeles, nu uita ca de fiecare dată să recitești textul mail-ului înainte să îl trimiți. Indiferent cine este destinatarul, un typo sau un dezacord nu fac niciodată o impresie bună.

Evident, un email reușit conține doar un limbaj decent! Poate îți permiți să vorbești mai colorat cu prietenii, dar în niciun caz nu folosi un astfel de limbaj dacă trimiți mail-uri colegilor de muncă sau, mai rău, șefului!

Uneori, însă, comunicarea se poate face mai bine prin intermediul unui apel telefonic, față în față sau, de ce nu, pe chat-ul Facebook. Dacă vrei să îi dai cuiva o veste proastă, de exemplu, alege să o faci față în față.

Comments

comments