Cum sa ai un zambet perfect

By  | 

Igiena orală este foarte importantă – din punct de vedere al sănătăţii bucale, dar şi pentru aspectul estetic. Iată cum sa ai un zambet perfect şi ce îţi pune în pericol o dantură impecabilă.

Unele alimente precum afinele, strugurii, vinul roşu îţi pot păta în timp smalţul dinţilor, dar iată şi alte alimente surpriză care îţi pot dăuna:

Limonada

Combinaţia aceea de acid provenit din lămâie şi zahăr îţi pot eroda în timp smalţul dinţilor, astfel poate ajunge până la stratul următor, care poartă numele de dentină. Iar acesta chiar are nuanţă galbenă de la natură, aşa că fii mai ponderată cu consumul limonadei.

Bauturile energizante

Băuturile energizante conţin foarte mult zahăr şi au culoarea mult mai diluată decât cafeaua sau ceaiul, dar tot îţi pot afecta smalţul dinţilor. În plus, nivelul ridicat de zahăr e mediul optim pentru ca bacteriile din cavitatea bucală să se înmulţească.

Vinul alb

Ce-i drept, vinul roşu dăunează mai rău, dar nici cel alb nu e prea sfânt. Mai ales combinat cu anumite alimente, îţi poate păta dinţii serios. Dacă bei un pahar sau două de vin alb înainte de cină, apoi mănânci paste arabiata, cu sos roşu e ca şi când ai deschide porii dinţilor pentru a permite petelor să se instaleze acolo, avertizează dentiştii.

Smoothie-urile

Sigur, smoothie-urile sunt foarte sănătoase pentru organism, dar unele legume sau fructe îţi pot afecta albeaţa dinţilor pe termen lung. Gândeşte-te la acele alimente care sunt greu de scos de pe haine, dacă le pătezi, atunci să ştii că au cam acelaşi efect şi pe dantura ta. Secretul e să bei smoothie-ul cu paiul, astfel că eviţi puţin pătarea dinţilor.

Siropul de tuse

Acele siropuri de tuse colorate sunt pline de zahăr şi pot deteriora în timp dantura, plus că unele nici nu au cel mai bun gust din lume. Din fericire, nu bem siropuri de tuse pe perioade foarte lungi, aşa că dantura este ferită, însă ţine cont şi de acest aspect atunci când ţii morţiş să ai o dantură „ruptă“ din reclame.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *