Cum sa ai o cariera si o relatie de succes

By  | 

Cineva spunea odată că „în spatele oricărui bărbat de succes se află o femeie puternică!” Astăzi lucrurile s-au cam schimbat aşa că putem da cărţile pe faţă:  „în LOCUL oricărui bărbat de succes se află o femeie puternică”… şi de ce mai multe ori, fără a-şi neglija îndatoririle casnice.  

Credeai că doar lipsa banilor e o problemă a cuplurilor! Paradoxal, şi prezenţa lor e motiv de discuţie, indiferent cine îi aduce. Pare greu de crezut, nu? La urma urmei, dacă doi oameni se iubesc, ce contează cine câştigă mai mult? O vreme nu contează, iar el pare că se bucură de succesul ei ca şi cum ar fi al lui, apoi totul se transformă în stres. De ce? 

Dacă el câştigă mai bine iar tu cumperi ceva scump şi inutil (în concepţia lui), nu ezită, probabil, să-ţi ţină lecţii despre cum se câştigă banii! Dacă e invers, iar nu-i bine, pentru că se simte ameninţat de independenţa ta financiară, începe să se simtă mai puţin important şi nesigur. Şi orice cadou din partea ta, oricât de neânsemnat, îl umileşte!

Cum să faci să fie bine? Că doar n-o să refuzi un salariu mai mare, o promovare sau poate chiar un statut de vedetă… Ar fi totuşi cîteva soluţii:

Cum să ai o carieră şi o relaţie de succes

1.Nu faceţi mare caz din celebritatea sau câştigul tău! Oricum ştie că se află în umbra ta, dar cu siguranţă nu vrea să audă asta din gura unei femei, chiar dacă e vorba despre iubita lui!

2.Nu-i înfrâna avântul romantic! Orice bărbat recurge la scenarii romantice pentru a (re)cuceri o femeie, iar asta costă bani. Lasă-l să cheltuie şi să simtă că îşi permite să te răsfeţe.

3.Cheltuieli comune! La început, participaţi egal la cheltuieli pentru ca el să nu se simtă inutil, apoi proporţional, în funcţie de venit. Încearcă să plăteşti tu chestiile invizibile pentru ca el să achite chestii materiale, vacanţe sau distracţii.

4.Dacă apar discuţii, explică-i părţile bune, îi va face bine să afle că-l iubeşti pentru ceea ce este. În plus, postura asta a ta poate fi temporară şi în orice clipă puteţi schimba rolurile!

5.Nu-l descuraja! Unii bărbaţi încep să se complacă în postura cea nouă şi să se resemneze, iar urmările pot fi neplăcute. Poţi să-l ambiţionezi foarte subtil să obţină mai mult!

Banii şi sexul

Poate părea stupid, dar „femeia mereu deasupra” din punct de vedere financiar influenţează negativ performanţele sexuale ale cuplului. Deşi e normal ca toate problemele, frustrările şi neajunsurile să rămînă la uşa dormitorului, iată că unii bărbaţi nu reuşesc să se „dezbrace” de toate în pat. Faptul că femeia că femeia e mai „potentă” financiar sau social îl face pe el să se simtă pur şi simplu „castrat”. Mai mult, are impresia că îşi vinde serviciile sexuale…

De cealaltă parte, unele femei obişnuite ca totul să fie la picioarele lor pot adopta această atitudine şi în pat, fapt care sporeşte lipsa dorinţei bărbatului. Nu că n-ar exista şi bărbaţi cărora le place să fie dominaţi din cînd în cînd… dar numai pînă la un punct, cînd au impresia că femeia preia total controlul!

Şi tu eşti una dintre femeile puternice despre care am scris mai sus? Cum îţi afectează cariera relaţia şi ce părere are partenerul tău despre toate lucrurile grozave pe care le faci?

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *