Cum sa ai mai multa carisma

By  | 

Nu eşti în cea mai bună formă, nu prea ai încredere în tine şi nu ştii ce să faci?! COSMO îţi dezvăluie cele mai bune trucuri pentru mai multa carisma.

Stimuleaza-ti increderea de sine cu acest truc

  1. Bye, bye, Mr. Hyde!

Află ce nu-ţi place la tine şi ce-ţi reproşează ceilalţi! Dacă nu te poţi decide, întreabă-ţi prietenii sau familia. Ei îţi vor spune cu siguranţă adevărul. Dacă nici aşa nu merge, apelează la un truc economic, analiza SWOT. SWOT este o metodă de studiu inventată de un economist pentru a determina caracteristicile unui produs. În mod ciudat, SWOT a dat rezultate la fel de bune şi în cazul explorării personalităţii umane. Să trecem la treabă! Ia o coală de hârtie şi delimitează patru coloane. Apoi, introdu criteriile în funcţie de care vei realiza introspecţia – Puncte Forte (Strengths), Puncte slabe (Weaknesses), Oportunităţi/Scopuri (Opportunities) şi Ameninţări (Threats). Completează coloanele cu ceea ce consideri tu că-ţi defineşte personalitatea. După ce ai terminat de scris, „arborează” cu încredere lista într-un loc în care rişti să dai cu nasul de ea de mai multe ori pe zi. Concentrează-te cel mai mult pe răspunsurile tale din coloana Puncte Forte şi reţine-le! În momentele în care vei simţi că nu ai încredere în tine le poţi repeta în gând şi vei ieşi mai uşor din starea negativă.

6 vitamine pentru mai multa incredere in tine

2. Emană încredere în tine

Dacă tu nu vei avea încredere în capacităţile tale, nu vor avea nici ceilalţi! Mai rău, dacă nu te respecţi întâi pe tine, nu vei şti să-i respecţi nici pe ceilalţi şi, evident, nu te vor respecta nici ei! Dar nu lua situaţia în tragic, pentru că orice problemă are şi o rezolvare.

Dacă eşti o persoană care are dificultăţi în ceea ce priveşte încrederea în sine sau eşti mai timidă, găseşte-ţi un motto mobilizator şi o temă muzicală care să te motiveze şi să te binedispună.

3. Comunică fără cuvinte

Mai ţii minte cum te obligau părinţii tăi să mergi cu giganticele cărţi pe cap sau cu linia la spate? Dacă ai început să mergi cocoşată sau cu fruntea în pământ, e cazul să scoţi cărţile din bibliotecă şi să iei din nou lecţii! Învaţă să mergi! S-a demonstrat că persoanele care merg prea încet sunt privite cu neîncredere. De altfel, nici cei care merg prea repede nu au o soartă mai bună. Chiar dacă te grăbeşti, păşeşte ferm, fără ostentaţie, privind numai înainte. Persoanele care se uită în pământ sunt considerate a avea un caracter slab. Dar nu numai ţinuta este importantă, ci şi felul în care comunici. Când vorbeşti cu cineva, adoptă „poziţii deschise”. Adică, nu sta cu mâinile încrucişate sau cu geanta în braţe. Mai exact, nu crea graniţe între tine şi cealaltă persoană pentru că aceste gesturi „nu vorbesc bine” despre tine.

Text: Anca Rusu

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *