Cum redresezi greșelile de la job?

By  | 

Iată 3 situaţii dificile în care ai intrat singură şi din care tot singură trebuie să ieşi, în mod onorabil!

Greşeala nr.1: Ai uitat complet de un task important şi şeful tău aşteaptă un răspuns din partea ta. Poate că ai avut multe pe cap în ultima vreme, fie ai confundat data la care trebuia să fie gata, oricum ar fi eşti într-o mare belea.

Soluţia: Imediat ce îţi dai seama de gafa pe care tocmai ai făcut-o mergi la şeful tau şi explică-i situaţia, dar nu te duce doar cu scuze ci şi cu soluţii. Spune-i ce ai de gând să faci pentru a îndrepta greşeala…poate nu este prea târziu. Cu cât trece mai mult timp şi tu nu ai discutat cu şeful tău despre cum o să remediezi situaţia, cu atât se poate agrava mai tare.

Greşeala nr.2: Erai la o şuetă cu colegele şi o comentai de mama focului pe o colegă de la un alt departament. Şi nu spune că tu nu faci aşa ceva niciodată! Fix când începeţi să râdeţi copios realizezi că tipa era în apropiere şi a auzit fiecare cuvânt.

Soluţia: În niciun caz să nu bagi privirea în pământ şi să aştepţi să treacă de voi colega pe care o comentai, ci mergi direct la ea ca să îţi ceri scuze pentru gafa comisă. Chiar dacă e prea lezată ca să îţi accepte scuzele, măcar ai încercat să faci ce trebuie. Fii sigură că apoi şi ea şi toţi colegii se vor amuza la rândul lor pe seama ta. Şi data viitoare ţine-ţi părerile pentru tine sau pentru alte locuri mai safe.

Greşeala nr.3: La un eveniment de la job (aniversare, petrecerea de Crăciun) de-ai lăsat puţin dusă de val şi te-ai făcut de ruşine în faţa colegilor. Fie ai băut puţin cam mult, fie ai flirtat cu şeful tău, cert e că nu îţi mai vine să îţi arăţi faţa pe la muncă o perioadă bună.

Soluţia: Dacă ai jignit pe cineva în mod evident trebuie să îţi ceri scuze pentru comportamentul deplasat…asta dacă nu te-a dat deja şeful în judecată pentru hărţuire sexuală. Trebuie să îţi asumi comportantul, să faci puţin haz de necaz ”am băut puţin cam mult aseară, m-a luat gura pe dinainte” şi să ţii capul sus. Atâta timp când nu ai comis-o grav, nu ai de ce să fii excesiv de ruşinată. Cu siguranţă că nici ceilalţi nu s-au comportat mai onorabil. Iar timpul, dragul de el, le rezolvă pe toate!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *