Cum reactionezi cand ai fost inselata?

By  | 

Oricât de bine ar merge o relaţie, oricât de multă încredere ai avea în partener, este posibil ca la un moment dat să afli că acesta te înşală. Că e un şoc pentru tine sau aveai suspiciuni în ultimul timp, acum totul e clar. Şi dureros. Cum reacţionezi în acest caz?

Cel mai important este să nu te grăbeşti; am învăţat asta pe propria piele. De cele mai multe ori, instinctul ne spune să punem mâna pe telefon şi să ne sunăm iubitul pentru a-i cere lămuriri sau pentru a-l face cu ou şi oţet. 

De ce nu e o idee bună? Pentru că sunt şanse mari ca el să mintă, să inventeze scuze, să te convingă că de fapt te iubeşte şi că totul a fost doar o greşeală. Apoi, la ceva timp după ce v-aţi împăcat, afli că de fapt te înşelase de mult mai multe ori şi continuă să o facă. Bineînţeles, vei suferi, chiar mai mult acum.

Oricât de oribil te simţi, aşteaptă! Încearcă să afli mai multe informaţii, discută cu un prieten al său cu care eşti mai apropiată şi în care ai încredere. Şansele sunt foarte mari să afli lucruri de care nu aveai habar. Acestea te vor ajuta în confruntarea cu iubitul; cu cât ştii mai multe, cu atât mai puţine scuze poate inventa.

Multe femei apelează la sexul de răzbunare în aceste cazuri. Însă chiar crezi că dacă vei face sex cu alt bărbat va durea mai puţin faptul că el te-a înşelat? Deloc! În plus, nici pe el nu îl faci să sufere. Dacă nu îi pasă că te poate pierde dacă te înşală, cel mai probabil nu va suferi dacă şi tu o faci. Singurul rănit va fi orgoliul său, însă crede-mă că asta trece repede.

Fii diplomată şi poartă-te cât mai matur. Cheamă prietene la tine, descarcă-te în faţa lor, apoi anunţă-l cât de calm poţi că ai aflat ce a făcut şi vrei să vă despărţiţi. Nu are rost să te umileşti în faţa lui plângând, îţi va fi ruşine de asta mai târziu. 

Şi nu în ultimul rând, nu uita: dacă te-a înşelat o dată, cel mai probabil o va face din nou. Nu ceda şi nu îl ierta! Tu eşti cea care va avea de suferit mai târziu. Este mult mai bine să suferi o scurtă perioadă, apoi să treci peste şi să cunoşti un bărbat care te merită şi apreciază, decât să rămâi într-o relaţie sortită eşecului.

Tu ai trecut printr-o asemenea experienţă? Cum ai reacţionat şi cum a evoluat situaţia?

 

 

Comments

comments

1 Comment

  1. Mihaela

    30 October, 2015 at 18:35

    Si eu am fost inselata acum 11 ani ,l-am iertat si dupa 11 ani ani am aflat ca a avut tot timpul o relatie dubla cu cea care ma inselase acum 11 ani.Motivul lui? Doar o descarcare fizica! Acum suntem divortati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *