Cum le spui părinților că vrei să renunți la facultate

By  | 

Alegerea a fost făcută: vrei să renunți la facultate! Ce mai rămâne de făcut acum este să le spui și părinților, ceea ce nu e atât de simplu.

În zilele noastre, facultatea este obligatorie dacă vrei să ai o carieră de succes. Totuși, este greu pentru un absolvent de liceu să decidă ce carieră vrea să aibă, astfel că mulți se răzgândesc pe parcurs și vor să renunțe la facultate. Din păcate, discuția cu părinții este mult mai dificilă decât decizia pe care ai făcut-o.

Citește și: Ce trebuie să știi înainte de primul an de facultate 

Cum le spui părinților că vrei să renunți la facultate?

În primul rând, nu te grăbi! Doar pentru că ai avut o zi sau o săptămână mai grea la facultate nu înseamnă că trebuie să renunți la ea. Trebuie să fii sigură că iei decizia cea mai potrivită pentru tine. Gândește-te bine care sunt motivele pentru care vrei să renunți la facultate.

În unele cazuri, colegii sau anumiți profesori sunt de vină. Dacă asta e problema, te poți muta fără probleme la altă grupă. Alteori, examenele sunt „prea grele”. Dar oare nu vei întâmpina această problemă la orice facultate? Motivele pentru care vrei să renunți la facultate trebuie să fie întemeiate.

Citește și: La ce să te aștepți de la primul an de facultate

Apoi, te-ar ajuta foarte mult dacă ai avea un plan B. Părinții pot înțelege dacă facultatea respectivă pur și simplu nu-i de tine și nu îți garantează un viitor de succes, dar ce vei face dacă renunți la ea? Vrei să urmezi niște cursuri pentru a te putea angaja? Vrei să începi o altă facultate? Cu siguranță te vor întreba cum ai de gând să te angajezi fără facultate, iar un răspuns de genul „nu știu, vad eu” nu te va ajuta.

Ce faci când părinții nu sunt de acord să renunți la facultate?

Bineînțeles, poți întâmpina și această problemă delicată. În acest caz, ai două variante: continui facultatea și speri că, la un moment dat, va începe să îți placă sau îi ignori și renunți la ea pur și simplu. Nu putem să îți spunem care este decizia corectă, însă trebuie să ții cont că tu ești cea care este acum la facultate, nu ei, dar… dacă părinții îți plătesc facultatea ei sunt cei care pierd niște bani.

Tu ai fost în situația aceasta? Cum au decurs discuțiile cu părinții?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *