Cum iti stabilesti obiective in viata?

By  | 

Simți că plutești în derivă, dar nu știi cum îți poți stabili obiective în viață? Stai liniștită, COSMO îți vine în ajutor cu cele mai bune sfaturi!

Nu știi ce îți dorești de la viață? E ok, mulți trec prin asta! Important este să îți stabilești anumite obiective, pe termen scurt sau lung, care te vor ajuta să ajungi la o viață împlinită.

De ce trebuie să ne stabilim obiective? Simplu: pentru că viața este scurtă și trebuie să profităm de ea la maxim! Indiferent dacă îți organizezi fiecare pas din viață sau ești impulsivă și nu îți place să îți faci planuri, trebuie să existe anumte obiective după care să te ghidezi.

Cum scapi de obiceiurile proaste care te trag în jos la birou?

Pentru început, imaginează-ți viața ta peste 10 ani, să zicem. Cum vrei să arate? Acesta ar fi un scop pe termen lung. Apoi, „sparge” acest obiectiv în multe și mici, pe care le poți atinge mai repede.

Cum îți stabilești obiective în viață? Ia în considerare următoarele:

Cu câte diplome te vei putea lăuda? Vrei să îți continui studiile, să faci și un master, poate și un doctorat? Vrei să începi o altă facultate? Sau poate vrei să urmezi un curs de fotografie?
Cum vrei să arate cariera ta? Vrei să ai propria afacere? În ce domeniu vrei să lucrezi? Ce job vei avea, ce salariu?
Vrei să te căsătorești? Vrei să ai copii? Vrei să ai animale de companie? Trebuie să înveți anumite lucruri sau să schimbi ceva la tine pentru a avea o familie?
Cum vei arăta? Vei fi în formă? Vei face sport, vei avea o alimentație sănătoasă? Îți dorești să te simți ca la 40 de ani chiar și când vei avea 80?
Vrei să faci ceva pentru o lume mai bună? Faci voluntariat, donezi pentru anumite cauze de care îți pasă, reciclezi?

Cum îți întocmești un plan financiar pentru bugetul personal?

Bineînțeles, nu vei avea brusc o revelație, va trebui să petreci ceva timp gândindu-te la toate acestea, dar nu e nicio grabă. De asemenea, este posibil ca uneori să te simți copleșită, dar nu trebuie decât să faci o pauză și să revii asupra gândurilor tale.

După ce ai reușit să îți stabilești câteva obiective în viață, va trebui să le atingi prin pași mici, dar siguri. Pe parcurs, este posibil să îți schimbi anumite obiective, dar asta e normal.

Pentru a-ți atinge mai repede scopurile, le poți nota pe ceva, pentru a le avea mereu la vedere. Încearcă să îți setezi și un deadline de 1 sau 2 ani, să zicem. Nu uita să iei lucrurile pe rând, va fi mai ușor așa.

Nu în ultimul rând, totul trebuie să aibă un ton pozitiv. În loc de obiectivul „nu mai fac greșeala cutare”, încearcă să stabilești obiective de genul „mă voi descurca mai bine la…”. De asemenea, păstrează o gândire pozitivă și nu te demoraliza dacă nu evoluezi atât de repede precum ți-ai propus.

Comments

comments