Cum iti pastrezi jobul la adapost

By  | 

Fără doar și poate, social media a devenit un instrument important nu doar pentru viața ta personală, dar și pentru cea profesională.

E, practic, obligatoriu să-ți urmezi șeful și pe șefii de departamente, de exemplu, pe Twitter. Dar în timp ce postările istețe îți pot crește imaginea personală, cele prea personale (cum ar fi poze din vacanța de vară) s-ar putea să-ți dăuneze. Iată cum iti pastrezi jobul la adăpost.

Sfaturi de carieră de la Hillary Clinton

▪ Twitter e cea mai bună rețea de socializare în relația profesională. Subscrie postărilor șefului tău, ale colegilor, postează diverse observații și distribuie știri interesante despre domeniul tău.

▪ Dacă vrei să postezi ceva mai personal, fă-o cât mai rar.

▪ Facebook e o zonă neutră. E folosit de obicei pentru a păstra legătura cu prietenii și familia, dar sigur vei avea și câteva cereri de prietenie și de la colegi. Acceptă-le, dar ai grijă cu setările private. Cel mai bine e ca aceștia să nu aibă acces la toate albumele foto personale.

▪ Instagram-ul e mai bine să-l ții complet privat. Acea poză ridicolă după ce ai băut patru-cinci cocktail-uri Cosmopolitan o să iasă la iveală la un moment dat… și o să regreți atunci când va circula pe calculatoarele colegilor tăi.

Comments

comments