Cum iti gasesti job via Twitter

By  | 

Vrei un job nou? Rețelele de socializare sunt soluția! Iată cum iti gasesti job via Twitter.

Pe la noi, majoritatea utilizatorilor de rețele de socializare le folosesc strict pentru a-și promova stilul de viață, preferințele sau activitățile hip, dar uită că aceste servicii sunt create și pentru ca toți membrii săi să fie la zi cu ceea ce se întâmplă la nivel mondial în domeniile lor și, da, ca să-și găsească mai ușor un job bun. „Regele” anunțurilor de angajare rămâne Twitter, o rețea de socializare în care merită să-ți faci un cont profi pentru a pune mâna pe oportunități nevisate de muncă, chiar și în străinătate. Iată cum trebuie să-ți construiești profilul pentru ca angajatorii să-ți ia în considerare aplicația de job.

Regulile angajatei pe Facebook și Twitter

Mai întâi, pentru a te familiariza cu sistemul Twitter, diferit față de mai popularul Facebook (cel puțin în România), creează-ți un cont personal, dar mare grijă la ce informații dai, pentru a nu fi mai apoi găsite de către potențialii angajatori. Nu ar fi rău să-ți cumperi cartea The Twitter Book, semnată de Tim O’Reilly și Sarah Milstein. Abia după ce ai învățat cum funcționează comunitatea, fă-ți un cont profi, cu o fotografie „seriosă”, inserează link către profilul tău de LinkedIn, informații de CV și postează știri, dar și comentarii proprii referitoare la domeniul în care activezi.

Identifică-i pe toți cei care au un cuvânt de spus în domeniul tău și „urmează-i”. Nu te feri nici de career coach-i sau de consilierii de carieră – ei postează de multe ori sfaturi utile pentru cei în căutare de job-uri, dar și pentru cei care vor să-și îmbunătățească skill-urile.

Fă-ți un cont pe TweetMyJobs și citește zilnic ofertele care vin din toate colțurile lumii – mai știi, poate prinzi lozul cel mare. Succes!

Nici Tumblr nu e de neglijat…

O altă resursă de strâns informații prețioase pentru cariera ta este tumblr, o rețea de socializare diferită față de Twitter sau Facebook, care are mare succes în Vest. Pe tumblr îți faci un fel de blog, doar că aici trebuie să oferi informații pentru a obține like-uri, nu ajunge să spui că ai fost la club aseară. De aceea, este un serviciu foarte bine văzut în mediul de afaceri – dă și aici follow celor de la care ai avea ce învăța sau care te-ar putea ajuta să-ți găsești un post bun.

Comments

comments