Cum iti convingi parintii sa iti faci un piercing

By  | 

Iată cum să îți convingi părinții să îți dea voie să îți faci un piercing… fără să vă certați.

Vrei să îți faci un piercing, dar părinții nu îți dau voie – aproape toate am trecut prin asta. Din fericire, nu trebuie să ajungeți la certuri din cauza acestul lucru: COSMO te învață cum să procedezi!

Dar, pentru început, de ce anume vrei un piercing? Îți dorești cu adevărat asta, te vezi purtându-l și peste un an-doi sau doar ți se pare că arată cool la o colegă sau la vreo tipă pe care ai văzut-o pe net?

Apoi, ți-ar sta bine cu el? Editează-ți o poză sau fă rost de un piercing fals pentru a fi sigură că îți va plăcea și după ce ți-l faci. Ar fi culmea să îți bați capul să îi convingi ca apoi să renunți la el după două zile pentru că nu îți place!

Este recomandat să nu ți-l faci într-o zonă foarte vizibilă – buză, nas, sprânceană sau obraji, de exemplu. Ai putea începe cu unul în ureche sau buric.

Află dacă vei avea probleme din cauza lui la școală. Deși este absurd ca profesorii să îți facă zile fripte din cauza unui piercing, mulți fac asta, iar părinții pot fi îngrijorați că notele tale ar putea avea de suferit.

Însă cel mai important este să te informezi cât mai mult și să le arăți că ești informată! Ce bijuterie trebuie să alegi, cum se îngrijește, vei rămâne toată viața cu un semn, pot apărea complicații? Dacă tot pierzi în fiecare seară vremea pe net, ai putea căuta cât mai multe informații despre piercing-uri! De asemenea, vom reveni și noi cu un articol plin de informații, dar îți recomandăm să cauți în cât mai multe surse, chiar direct la un salon.

Cum îți îmbunătătești relația cu mama

Nu în ultimul rând, se pune și problema banilor. Un piercing nu este tocmai cel mai scump lucru din lume, dar tot costă niște bani pe care părinții poate nu vor să ți-i dea. Încearcă să strângi tu banii încă dinainte să pornești discuția.

Din păcate, uneori părinții pur și simplu nu o să fie de acord să îți faci un piercing. În cazul acesta, ai două variante: ori renunți, dacă nu este chiar atât de important pentru tine, ori ți-l faci fără știrea lor, dacă ai peste 16 ani (aceasta este limita de vârstă stabilită de saloane). Poate că nu este cea mai grozavă sugestie, însă unele piercing-uri se pot ascunde de părinți, cu puțină grijă.

Citește și acest articol în care îți dăm toate detaliile necesare despre tipurile de pierceing-uri existente și despre îngrjirea lor.

Comments

comments