Cum iti convingi parintii sa iti faci tatuaj

By  | 

Mulți tineri au probleme în a-i convinge pe părinți să le dea voie să își facă un tatuaj. Dacă și tu ești în această situație, COSMO îți arată ce să faci.

Îți dorești să îți faci un tatuaj, dar părinții tăi sunt împotrivă? Nu e musai să accepți situația, în unele cazuri pot fi convinși! Da, am spus „în unele cazuri”, pentru că există și posibilitatea să nu reușești. Dar vom reveni asupra acestei probleme ceva mai încolo.

Pentru început, trebuie ca tu să fii 100% sigură că îți dorești un tatuaj. Nu trebuie să aștepți câteva zile sau o săptămână până decizi, unele persoane au nevoie și de un an sau chiar mai mult pentru asta. Chiar dacă există modalități de a scăpa de un tatuaj, ele sunt destul de scumpe și de obicei și puțin dureroase. Privește chestiunea din toate unghiurile posibile și află dacă îți dorești cu adevărat asta.

Apoi, ce părere au părinții tăi despre tatuaje? Nu vor ca tu să îți faci unul sau sunt împotriva lor indiferent pe pielea cui s-ar afla? Află care sunt motivele pentru care nu ar fi de acord, pentru a le putea combate, de exemplu: „Nu o să îți mai placă modelul ales peste 10 ani” – îl poți modifica; „Nu te vei putea angaja” – atâta timp cât nu ai un penis pe frunte, te vei putea angaja, cele mai multe companii acceptă angajați tatuați, mai ales dacă opera de artă este de bun simț.

Explică-le care sunt motivele pentru care îți dorești asta, de ce anume este important pentru tine. De asemenea, ești o persoană responsabilă, care se gândește și la viitor? Ar fi chiar păcat să îi convingi să te lase să te tatuezi ca apoi să te răzgândești sau să nu îți mai placă modelul ales.

Cum să ai grijă de tatuajul tău

Alege pentru început o zonă precum ceafa, între omoplați, pe gleznă, pe abdomen. În felul acesta, tatuajul poate fi acoperit cu ușurință. Menționează că ai luat și aspectul acesta în considerare, vor vedea că nu e doar o fiță de moment, ci te gândești la viitor.

De asemenea, informează-te cât mai mult. Cum anume se face un tatuaj, există riscuri, cât costă, cum se îngrijește? Alege întotdeauna un artist cu experiență și arată-le lucrările sale. Cu siguranță se tem că tatuajul nu va fi făcut într-un mediu steril sau că va ieși prost, deci nu îi vei face să se simtă mai bine dacă te vei tatua la un prieten care nu are pe cine să experimenteze.

Când vine vorba de bani, spune-le din start că nu le vei cere bani, ci vei strânge singură. În cele mai multe dintre cazuri vor aprecia eforturile tale și poate te vor ajuta măcar cu o parte din sumă.

Nu în ultimul rând, cel mai important sfat pe care ți-l putem oferi este să ai răbdare și să nu te cerți cu ei. Pașii înceți, dar siguri te vor duce departe.

Tatuajul pe care nu o să îl regreți

Bineînțeles, mereu există posibilitatea ca părinții tăi să se încăpățâneze și să nu cedere oricât ai insista. În acest caz, ai o singură variantă: aștepți până când împlinești 18 ani și nu ai nevoie de permisiunea lor (din punctul de vedere al salonului și al artistului cu care vei lucra). Îți recomandă, totuși, să aștepți puțin mai mult, măcar până când te întreții singură. În felul acesta, dacă vor afla ulterior, nu vei avea parte de „Ți-ai făcut tatuaj fără să îți dau voie? Bine, nu vei mai primi bani de buzunar!” După ceva timp, oricum te vei muta din casa părintească, deci va fi irelevant dacă se vor supăra.

Nu ne înțelege greșit, totuși! Nu îți spunem să nu îți respecți părinții pentru că părerea lor nu ar conta! Dar, în fond, corpul pe care vrei să îl decorezi îți aparține în totalitate, iar dacă un tatuaj este atât de important pentru tine ar trebui să fie doar decizia ta!

Comments

comments