Cum îți construiești o încredere în sine de neclintit

By  | 

Toți am trecut, de-a lungul vieții, prin evenimente care ne-au erodat încrederea și stima de sine. Nu ai obținut jobul pe care ți l-ai dorit, o bârfă neplăcută despre tine și-a ajuns la urechi, ai primit feedback negativ în școală, și lista poate continua. Toate acestea creează o înrăutățire momentană a felului cum te privești. Dar dacă nu ești atentă, aceste stări negative la început trecătoare pot continua să supraviețuiască în mintea și sufletul tău, secătuindu-te de energie.

De-aia e important să iei măsuri imediat ce simți că ai scăzut un pic cam prea mult în ochii tăi. Ascultă lecțiile și poveștile femeilor de succes de mai jos, care au ajuns unde sunt acum crezând cu putere în ele însele și respectându-se în primul rând pe ele. Ceea ce îți recomand să faci și tu.

Ioana Blaj, actriță

”Cred că încredrea se dobândește în sânul familiei în care te naști și o păstrezi printr-o atitudine conștientă asupra propriei vieți. Educația este un factor esențial în dobândirea stimei de sine. Respectul pe care îl au părinții unul față de celălalt și stima dintre cei doi sunt cel mai bun model pentru încrederea ulterioară a copilului. Mă numar printre cei norocoși la capitolul acesta și sunt de partea celor care cred că încrederea în sine nu se dobândește din exterior.

Cum am ajuns să am cu adevărat încredere in mine? Fiind foarte atentă, asumându-mi și acceptând ceea ce sunt și simt în orice moment și fiind foarte responsabilă cu alegerile pe care le fac. Cred că o armonie între viața personală, profesională și familială nu poate duce decât la respect și stimă de sine.

Cred că încrederea în sine și dorința de a-ți crea o imagine pozitivă în ochii altora sunt două lucruri profund diferită. Nu cred în a da bine pentru cei din jur și nici nu mă chinui să par altfel decât sunt. Asta ar fi doar o iluzie care m-ar face să mă simt bine o perioadă.”

Citeşte mai departe în ediţia de noiembrie a revistei Cosmopolitan.

FOTO: Arhivă personală, Romulus Boicu (Andreea Bibiri), Ștefan Dani (Karmen), Cornel Lazia (Andreea Vasile).
Text: Roxana Dobriță

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *