Cum îți construiești gașca la care visezi?

By  | 

Oricine poate mima o viață socială de invidiat pe Instagram, dar în viața reală nu e la fel de ușor să legi prietenii sincere și trainice, mai ales dacă te-ai mutat într-un oraș nou. COSMO te ajută să-ți extinzi cu succes cercul de prieteni.

Din fericire, astăzi beneficiem de mai multe „instrumente” pentru a lega noi prietenii: pe lângă cafenele și multitudinea de evenimente sociale ce se organizează zilnic în marile orașe, există acum și aplicații sociale care te ajută să intri în contact cu oameni pe care ți-ai dorit dintotdeauna să-i cunoști. Tehnologia le oferă femeilor de pretutindeni oportunitatea de a forma relații platonice — iar acestea, spune știința, te pot face mai fericită și mai sănătoasă. În continuare, citește ghidul COSMO pentru a te conecta mai ușor cu potențiale prietene „la cataramă”.

  1. Perspective de vânătoare

Dacă vorbim despre locuri reale de agățat potențiale noi prietene, suspecții obișnuiți rămân valabili: la petrecerea unei cunoștințe comune, cafeneaua din cartier, sala de fitness. Când zărești pe cineva care promite — poate husa telefonului ei e atât de haioasă, încât te face să vrei să începi o conversație — abordeaz-o cu o atitudine relaxată, asigurându-te că introducerea ta e cât se poate de simplă, sfătuiește psihologul Harriet Lerner, autoare a The Dance of Anger. Sparge gheața cu ceva simplu, precum: „Îmi plac ghetele tale. De unde le-ai luat?”. Apoi, încearcă să aduci în discuție ceva ce v-ar putea apropia, de exemplu faptul că amândouă preferați un toc gros și comod, pentru că vă permite să alergați fără probleme în stânga și-n dreapta cât e ziua de lungă.

Nu e o opțiune? Descarcă o aplicație și alege de acolo o fată cu care simți că te-ai putea conecta în viața reală! „După căsătorie, m-am mutat în orașul natal al soțului meu, unde nu cunoșteam pe nimeni. Voiam să am și eu o prietenă, așa că am apelat la un social app. Ne-am dat întâlnire și am petrecut câteva ore împreună, la un cappuccino. A fost foarte distractiv”, poveștește Corina, 30.

  1. Plănuiește o activitate

Indiferent de mediul în care cunoști o persoană nouă, următoare ta mișcare e aceeași: fă-ți planuri. Nu trebuie neapărat să fiți singure — o întâlnire în interiorul unui grup poate reduce presiunea momentului atunci când interacționezi cu cineva pentru prima dată, spune Olivia June, co-fondatoarea aplicației pentru găsit prieteni, Hey! Vina. Spune-i: „Merg cu o prietenă să vedem noul film al lui Jennifer Lawrence. Vrei să vii?”. Dacă ești pregătită să te vezi doar cu ea, „sugerează o activitate ce se bazează pe interesele voastre comune”, sfătuiește expertul în relații Ty Tashiro, autor al Awkward — cum ar fi o expoziție de pictură sau concertul trupei voastre preferate. Și dacă nu v-ați dat încă follow pe Instagram, nu mai pierdeți timpul! „Oamenii care construiesc prietenii puternice comunică pe toate canalele, inclusiv social media, pentru ca întâlnirile față în față să fie și mai semnificative”, spune Tashiro

Citeşte continuarea materialului în ediţia de ianuarie a revistei Cosmopolitan.

Foto: Courtesy. De Julie Vadnal. Traducere și adaptare: Teodora Tîrcă

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *