Cum ii spui unei prietene ca iubitul o insala?

By  | 

Ai aflat de curând că iubitul prietenei tale nu este atât de fidel cum credea ea. Aceasta este, bineînţeles, o situaţie delicată, iar tu eşti pusă în dificultate: cum îi spui?

Pentru început, este important ce fel de relaţie există între voi. Sunteţi prietene bune sau este mai degrabă o prietenie superficială? Obişnuiţi să vă confesaţi una alteia? Dacă sunteţi într-adevăr apropiate, atunci este bine să îi spui. Dacă ea ar ştii ceva despre iubitul tău, nu ai vrea să afli?

De ce să îi spui?

Merită ceva mai bun. Este o persoană la care ţii mult şi căreia îi vrei binele, iar dacă tu nu îi spui, poate că va afla altfel şi nu neapărat într-un mod plăcut. Ai vrea să îşi vadă întâmplător iubitul pe stradă de mână cu alta? Tu o poţi pregăti cât de cât pentru această veste şi o poţi consola după. În plus, dacă află din altă sursă şi află şi că tu ştiai şi nu i-ai spus, prietenia voastră va avea mult de suferit.

De ce să nu îi spui?

Pe de altă parte, o veste de genul acesta vă poate strica prietenia. Multe femei refuză să creadă că iubitul le-ar înşela sau preferă să închidă pur şi simplu ochii. Poate că îţi va spune că eşti de fapt invidioasă şi îi vrei răul, când tu de fapt nu încerci decât să o ajuţi.

De asemenea, dacă iubitul ei ţi-a făcut chiar ţie avansuri, situaţia este încă şi mai dificilă. Dacă l-ai refuzat, cu siguranţă o va minţi că de fapt tu ai fost cea care s-a oferit lui. Iar dacă prietena ta este orbită de dragoste, s-ar putea să îl creadă…

Cum îi dai vestea?

În primul rând, trebuie neapărat să fi sigură că el chiar o înşală. Dacă tu însăţi l-ai văzut cu altcineva sau dacă unul dintre ei ţi-a zis, atunci totul e clar. Însă dacă ai auzit de la o cunoştiinţă care ştie de la o cunoştiinţă care ştie de la o cunoştiinţă… mai bine încearcă să afli mai multe înainte să discuţi cu prietena ta.

Apoi, fă tot posibilul să îi spui în faţă, nu la telefon sau printr-un mesaj. Invit-o la o cafea la tine acasă sau fă-i tu o vizită, dar evită să ieşiţi în oraş când îi dai vestea, nu ai vrea să facă o scenă în public.

Începe discuţia cu un mesaj de genul „ştii că eşti o persoană importantă pentru mine şi îţi vreau binele, nu aş vrea să suferi, dar….”, apoi treci la problema în sine.

Consoleaz-o, ia-o în braţe, înjură-l pe iubitul ei alături de ea, oferă-i un pahar de alcool, fă orice crezi că ar ajuta-o să se simtă mai bine. 

Nu o lăsa să îl sune imediat pentru a-i face scandal, este de preferat să discute cu el abia când s-a calmat. De asemenea, în niciun caz nu o lăsa să meargă la el la muncă pentru a-i cere socoteală. Ar fi de preferat să nu o laşi nici să îi arunce lucrurile sau să i le strice.

Tu ai fost pusă în această situaţie? Cum ai reacţionat?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *