Cum ii spui ca esti insarcinata?

By  | 

Aducerea pe lume a unui copil reprezintă unul dintre cele mai importante momente din viaţa unui cuplu. Indiferent dacă sarcina era sau nu planificată, este de la sine înţeles că primul care va afla trebuie să fie tatăl copilului. Însă cum îi dai o veste de genul acesta?

Din fericire, ai destul de multe metode la îndemână. 

Poate că cel mai des folosită este aflarea veştii în acelaşi timp. Cu alte cuvinte, menstruaţia ţi-a întârziat destul de mult, i-ai spus şi lui acest lucru şi aţi decis să faci un test de sarcină pentru a fi sigură. A doua zi, staţi împreună cu ochii pe test pentru a vedea câte liniuţe apar. În acest fel, trăiţi aceleaşi emoţii puternice în acelaşi timp, fapt care vă va apropia şi mai mult.

Dacă el nu era cu tine în momentul în care ai aflat, îi poţi spune direct sau îţi poţi folosi creativitatea. Cele mai multe femei sunt prea entuziasmate şi nu au răbdare să aştepte pentru a da vestea într-un mare fel, dar ţine cont de câteva lucruri: nu îi spune că eşti însărcinată printr-un sms sau un mesaj pe Facebook sec, ci aşteaptă să îi spui în faţă sau dă-i un telefon; evită să îl suni când e la muncă – este de preferat să separăm viaţa personală cu cea profesională şi nu reuşeşti să faci acest lucru dacă partenerul tău începe să ţipe sau să plângă de faţă cu toţi colegii.

Poţi de asemenea să îi faci un mic cadou sugestiv. Cel mai la îndemână lucru ar fi chiar testul de sarcină, ambalat frumos. Dacă ai mai mult timp la dispoziţie până ajunge acasă, poţi da o fugă la un centru de imprimat tricouri, căni şi alte obiecte. Ce spui de o cană dedicată celui mai bun tătic?

O altă idee ar fi să cumperi un biberon, o hăinuţă pentru copil sau o carte pentru viitori părinţi. Când ajunge acasă, spune-i că veţi avea nevoie de ele cât de curând.

Scrie un mesaj pe burtică. Cu siguranţă nu-i va conveni să te audă iar întrebându-l dacă nu i se pare că te-ai îngrăşat, însă de data aceasta îţi vei ridica bluza, iar pe burtica ta va citi că ai rămas însărcinată. Poate fi un text simplu şi direct (”Sunt însărcinată!”, „Vom avea un copil!”) sau un mesaj de la bebeluş (”Peste câteva luni o să ne cunoaştem, tati!”, „Abia aştept să te cunosc, tati!”).

De asemenea, indiferent ce metodă alegi, poţi înregistra momentul pentru a surprinde reacţile.

Tu cum l-ai anunţat că veţi avea un copil sau cum ai de gând să o faci la momentul potrivit?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *