Cum faci o prietenie la distanta sa functioneze?

By  | 

Vorbim mereu despre relații la distanță, însă cum facem o prietenie la distanță să funcționeze?

Situația e următoarea: ai o prietenă bună care îți e ca o soră. Una din voi s-a mutat, fie în alt oraș, fie în altă țară. Cea plecată începe acum o viață nouă, cea rămasă acasă își continuă viața de până acum. Țineți mult una la cealaltă, dar vă e teamă că distanța vă va despărți la un moment dat. Vorba aceea, ochii care nu se văd se uită…

Nu spunem că este simplu să păstrezi o prietenie la distanță, dar nu este nici imposibil! Iată câteva sfaturi folositoare:

Încercați să vă vedeți cât mai des! Pare ușor de zis, dar greu de făcut, însă nu e chiar așa. Chiar dacă prietena ta stă la capătul celălalt al lumii, nu trebuie neapărat să vă vizitați una pe cealaltă, ci puteți merge într-o vacanță împreună, undeva la mijlocul drumului! Astfel, veți plăti mai puțin pe transport. Sigur, nu spunem să faceți asta o dată la câteva luni, cel mai probabil nu vă permiteți din punct de vedere financiar, dar încercați să o faceți cât de des puteți.

Ce îți pui în bagajul pentru city break?

Scrie un jurnal… pentru ea. Având în vedere că amândouă lucrați sau sunteți la facultate (sau ambele variante), probabil că atunci când vorbiți la telefon sau pe Skype nu aveți timp să discutați chiar despre toate nimicurile de peste zi, așa cum faceați când ieșeați la o cafea. Fă-ți un jurnal online în care să scrii 2-3 rânduri în fiecare zi și trimite-i-l la finalul săptămânii.

Fii alături de ea la nevoie. Ok, nu poți fi fizic alături de ea, dar vorbiți la telefon, prin mesaje, prin email-uri, prin Skype. Chiar dacă ești ocupată în acel moment, vorbește măcar 5 minute cu ea.

Cum să îți ajuți prietena să treacă peste o despărțire

Adu-i aminte ce grozave erați împreună! Trimite-i o poză cu voi două de la un concert la care v-ați distrat foarte tare, fă poze la lucrurile banale care îți amintesc de o aventură de-a voastră, trimite-i un sms caraghios atunci când vezi ceva la care știi că ați fi râs în hohote împreună.

Nu deveni geloasă pe prietenii ei noi! Este normal să vă faceți noi prieteni, dar asta nu înseamnă că voi două nu mai sunteți prietene.

Trimite-i un cadou de ziua ei. Cumpără-i un bilet online la un concert la care știi că vrea să ajungă sau trimite-i prin poștă o tonă de ciocolată, dacă îi plac dulciurile. Ok, poate nu chiar o tonă. Deși mie nu mi-ar displace să primesc o cantitate atât de mare de ciocolată.

Tu ai vreo prietenă ce se află departe de tine? Cum reușiți să vă păstrați aproape una pe cealaltă?

Comments

comments