Cum conduci o sedinta ca un profesionist

By  | 

Ți-e teamă că nimeni nu-ți va lua în seamă ideile? Iată cum conduci o sedinta ca un profesionist care știe ce face.

Nu trage de timp

Ai ocazia să ţii un discurs? Nu-l lungi inutil. O prezentare bine structurată şi mai scurtă va scoate în evidenţă faptul că ai o gândire organizată şi nu va plictisi audienţa. Fă-ţi dinainte un plan cu punctele pe care vrei să insişti şi respectă-l până la capăt.

Pregătește-te pentru o ședință importantă

Fii naturală

Chiar dacă îţi vine să urli de emoţie, nu uita că este, în definitiv, o simplă şedinţă, şi că dacă te destinzi, ai  mai puţine şanse să faci o greşeală. În plus, colegii se simt întotdeauna mai bine atunci când au în faţa lor o persoană normală, nu un roboţel blocat pe programul „texte corporatiste”.

Concentrează-te pe aspectele pozitive

Vrei să menţii publicul de partea ta? Atunci păstrează pentru tine replicile usturătoare sau reproşurile. Ai mai multe de câştigat dacă motivezi lumea. Atât timp cât ţii un discurs, înseamnă că eşti implicat în operaţiunea pe care o dezbaţi, alături de ceilalţi colegi, deci este în interesul tău ca şi după ce părăseşti sala lucrurile să se desfăşoare firesc, fără hopuri.

Fă impresie la ședință!

Stimulează-i şi pe ceilalţi să participe

Anunţă dinainte că va fi o şedinţă interactivă şi roagă-ţi colegii să trateze punctele care ţin de competenţa lor. Asta le va captiva cu siguranţă atenţia, iar faptul că au şi ei un mic moment în program, îi va face să realizeze că munca lor este importantă şi apreciată.

Fii amuzată

Nu, nu te pune pe bancuri de prost-gust, însă tratează eventualele gafe sau greşeli din trecut cu simţul umorului (atenţie: fără a-ţi ridiculiza subordonaţii!), sau, dacă eşti o fire ceva mai rigidă, încearcă măcar să incluzi în prezentare câteva imagini originale, cu animăluţe care fac lucruri trăsnite. Astfel, vei mai destinde atmosfera şi vei câştiga puncte la capitolul „popularitate”.

Comments

comments