Craciun 2013: cum te asiguri ca primesti cadourile dorite

By  | 

De Crăciun în 2013 ne-am hotărât să îl ajutăm pe Moş să îşi facă o listă de cadouri mai apropiată de aşteptările tale. Gata cu mulţumirile politicoase şi cadourile inutile care se tot repetă! Iată cum să te asiguri că primeşti cadourile pe care ţi le doreşti.

1. Stabileşte lista ”Moşilor”.

Fă-ţi o listă cu persoanele cu care ai de gând să faci schimb de cadouri de Crăciun ca să ştii ce să le ceri şi cui trebuie să pregăteşti cele mai frumoase daruri. Probabil că vor fi câţiva neprevăzuţi, dar ”marii jucători”, sunt cunoscuţi: părinţii, iubitul, prietena cea mai bună, colega preferată de la job!

2. Stabileşte bugetul maxim.

Nu cere cadouri prea costisitoare, este o regulă de bun simţ! Deşi ştii că părinţii sau iubitul îşi doresc să îţi ofere ce-i mai bun, nu e ok să profiţi din punct de vedere material de ei. Fă-ţi un wish list accesibil şi cât mai variat, pentru ca cei dragi să poată alege ce vor să îţi dăruiască.

3. Cele mai subtile dar evidente indicii.

Vine Crăciunul şi toată lumea o să intre în curând în isteria cadourilor şi cumpărăturilor, aşadar cel simplu de făcut este un wish list public, pe blogul personal sau pe Facebook. Share-uieşte zilnic câte un obiect care intră pe lista ta ”must have” şi sigur se vor găsi câteva persoane care să o aprecieze şi să o folosească. Este subtil, acest gest nu are un destinatar anume şi în acelaşi timp este evident că îţi doreşti obiectul de vreme de îl share-uieşti! Nu uita să scrii ceva de genul ”idee grozavă de cadou”.

4. Dacă îţi doreşti ceva mai costisitor, ”combină” Moşii.

Anul acesta de Crăciun ai preferinţe ceva mai costisitoare şi ştii că nu poţi să îi ceri unei persoane să îţi facă acel cadou. Spune-le prietenelor tale că nu e cazul să îşi mai bată capul, ci pot să contribuie şi ele alături de iubitul tău pentru un… kindle sau orice îţi doreşti tu.

5. Fii directă, spune-i ce vrei!

Iubitul tău nu se prea pricepe la cadouri şi nici nu înţelege îndiciile tale mai mult sau mai puţin subtile. Nu îl mai lăsa să îşi bată capul degeaba, spune-i tu direct sau roag-o pe prietena ta cea mai bună să îi transmită că din întâmplare te-a auzit când spuneai că îţi doreşti tare mult…acel ceva!

6. Oferă-ţi singură cadoul dorit

Îţi doreşti ceva anume anul acesta şi dacă nu ar trebui să faci atâtea cadouri ţi-ai permite să îţi singură cel mai frumos dar? Fă-le celor dragi cadouri simbolice (de exemplu o ramă foto personalizată) şi păstrează-ţi banii pentru al tău, chiar dacă pare egoist. Cei dragi vor aprecia efortul tău de a realiza ceva cu mâna ta iar tu vei putea să îţi oferi acel ceva pe care ţi-l doreşti!

Tu ştii ce cadou îţi doreşti anul acesta de Crăciun?

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *