Construieste-ti cariera ca un profesionist

By  | 

Valerie Jarrett, senior adviser pentru președintele Obama, îți dezvăluie câteva sfaturi vitale pentru cariera ta.

Uită de vorba „fiecare pentru el”

Construiește relații la birou ȋncă de la ȋnceput. Unul dintre lucrurile pe care le-am făcut ȋntotdeauna a fost să-mi invit colegii la cină. Poți afla la fel de multe de la un senior pe cât poți ȋnvăța de la un junior. Iar atunci când oamenii ajung la tine acasă și au ocazia să te cunoască cu totul, nu doar „bucățica” pe care o văd ȋn fiecare zi la birou, acest mic lucru construiește relații puternice. Așa apar și relațiile de tip mentor – discipol, pentru că oamenii simt că investesc unul ȋn altul.

Lectii de cariera de la Lauren Weisberger

Ascultă părerile celorlalți

Ȋnainte de a avea un punct de vedere clar, ai nevoie să asculți multe alte opinii. Una dintre calitățile președintelui Obama este aceea că are o curiozitate analitică și că își testează ideile ȋn conversații cu persoane care au viziuni opuse. Astfel, când ia o decizie, știe clar că a fost gândită bine. Ȋți poți schimba părerea – este o parte importantă din viața de adult, dovedește că ești cu adevărat matură.

Ce cariera ti se potriveste in functie de zodie?

Trebuie să știi când să vorbești

Există momente ȋn care este bine să insiști, și altele când e mai bine taci din gură. Decide-te ce e de făcut răspunzând la ȋntrebarea: această opinie reflectă pricipiile și valorile mele morale? Nu le uita niciodată și ține-te ȋntotdeauna de ele. Ȋn cariera ta, vei cunoaște persoane care au alte valori față de tine. S-ar putea să te trezești ȋntr-o ȋncăpere plină de persoane care vor s-o ia pe o cale greșită. Știrile de primă pagină sunt pline de oameni deștepți care iau decizii proaste. Nu te număra printre ei – nu trebuie să te iei după gloată.

Comments

comments