Consolideaza-ti increderea in tine

By  | 

Află-ţi punctele slabe.

E un exerciţiu destul de dificil, mai ales că este vorba despre tine şi nu poţi fi obiectivă. Te poate ajuta să le pui pe hârtie şi să le vizualizezi, pentru a le asimila corect. Cea mai mare greşeală pe care o poţi face în acest punct este să transformi unumite calităţi în defecte. Este un lucru bun să fii darnic dar nu este bine să îi laşi pe alţii să profite de această trăsătură. Depinde de tine cum le manageriezi.

 

 

Vorbeşte cu cei apropiaţi

Este la fel de dificil şi pentru prietenii tăi să fie sinceri cu tine. Nu vor să îţi spună ce defecte ai pentru a nu te supăra, sau pur şi simplu nici ei nu le văd. Poate îi încurajează dacă o să compuneţi o listă comună şi anonimă a punctelor tale tari şi slabe.  Vor fi mai deschişi, iar pentru tine va fi un pas mai aproape de adevăr.

Repară-ţi greşelile

Uneori conştiinţa este cea care te ţine pe loc, pentru că ai greşit şi ai nevoie de ”închidere” pentru a trece mai departe, pentru a evolua. Înfruntă-ţi demonii la timp. 

 

 

Află-ţi punctele tari

Procedează la fel ca şi în cazul punctelor slabe. Introspecţie, sinceritate şi părerile sincere ale apropiaţilor. Vei afla de la ei lucruri pe care nu le-ai gândit niciodată despre tine şi te vei simţi instantaneu mai bine.

Apreciază ceea ce ai

Nu te mai plânge pentru ceea ce nu ai, cum face toată lumea în jurul tău, ci strânge-ţi resursele actuale pentru a acumula mai mult în viitor. Trebuie să fii ambiţios şi să înţelegi că drumul spre succes este dificil. Atunci când vei ajunge acolo sus, vei privi în urmă cu mândrie.

 

 

Atitudinea potrivită

Învaţă să priveşti orice situaţie din mai multe perspective, aşa vei vedea că orice problemă are soluţii şi îţi va fi mai uşor să lupţi pentru obiectivele tale. 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *