Chiar te poti iubi pe tine?

By  | 

În vremurile narcisiste ale lui #selfie, nu e de mirare că deviza tuturor este “iubeşte-te pe tine însăţi”. Suntem încurajate să ne iubim mai mult, să ne considerăm incredibile, să regăsim în noi femeia pe care am neglijat-o atâta timp. Suntem asaltate de acest mesaj peste tot – este inscripţionat pe tricouri, apare în reclame, defilează pe podiumurile de prezentare ale show-urilor de modă. Nici vedetele nu au rămas indiferente la acest dicton, toate, cu Miranda Kerr în frunte, ne sfătuiesc să ne iubim mai mult. 

Dar, în mod ciudat, acest îndemn pare gol, este ca o comandă ciudată care nu beneficiază de explicaţii şi în faţa căreia rămânem încremenite, aşteptând să primim de la cineva manualul de utilizare… Astfel că, normal, ne simţim frustrate, dar şi obligate să săpăm în noi pentru a găsi resurse generoase de dragoste pentru noi însene, resurse atât de greu de găsit… mai ales în ziua de azi, în care mesajul cu iubirea de sine se bate cap în cap cu cel care spune că trebuie să fii “picture-perfect” dacă vrei like-uri, atenţie şi apreciere. Dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să depui eforturi pentru a te îndrăgosti cu adevărat de tine. Noi îţi spunem ce ai de făcut: 

1.Reformulează

Dacă adaugi un subiect  verbului “a iubi”, atunci îndemnul de care vorbeam mai sus capătă un sens şi încă unul foarte util pentru tine – te învaţă că ar fi cazul să te apreciezi mai mult, să-ţi acorzi mai mult respect şi să ajungi să-ţi trimiţi “bezele” sincere, sau măcar un zâmbet, de fiecare dată când îţi surprinzi reflexia chipului într-o oglindă sau o vitrină. 

2.Ce înseamnă pentru tine a te iubi mai mult?

Dacă vei da o căutare pe Google, vei vedea că sunt mii de răspunsuri la întrebarea “cum să te iubeşti mai mult?”, care variază de la a accepta ce părţi ale corpului tău nu-ţi plac şi a le face declaraţii de dragoste (s-ar putea să dea rezultate această strategie), la cursuri de yoga sau meditaţie, workshop-uri de dezvoltare personală şi site-uri pentru anorexice, care susţin că o schimbare radicală de dietă te-ar ajuta să-ţi placă mai mult de propria persoană. În consecinţă, singurul om care ştie cu adevărat ce înseamnă a te iubi mai mult eşti tu, aşa că identifică măcar câteva activităţi sau lucruri care te-ar aduce mai aproape de tine. 

3.Creează-ţi un grup de suport 

Dacă există o vedetă la Hollywood de care merită să asculţi, aceea este Jennifer Lawrence. Ea, în felul său rebel şi debordant de sincer de a fi, rosteşte de multe ori adevăruri capitale, precum faptul că noi, femeile, ar trebui să fim mai unite, admirându-ne una alteia frumuseţea, atât cea interioară, cât şi pe cea exterioară. Şi dacă până la o mişcare globală mai este ceva timp, ai putea începe proiectul ”iubeşte-te mai mult” implicându-le pe prietenele tale – creează împreună cu ele un grup de suport şi învăţaţi-vă reciproc să fiţi mai unite.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *